Välkända läktarprofilen slutar(!) nu att gå på Sveriges matcher – efter stor hatstorm: ”Det gör ont i mig…”

Hon är en välkänd läktarprofil under landslagets matcher.
Men nu slutar Sara Eskilsson.
”Det gör ont i mig att läsa allt ni skriver. Så från och med nu så kommer ni inte mer behöva se mitt ’fula målade ansikte i tv-rutan”, skriver hon på Instagram.

Det finns ett gäng rejält välkända läktarprofiler som alltid syns i samband med landslagets matcher, på Friends Arena och runt om i världen. I somras så fick profilen Robin Scherdin stor uppmärksamhet efter att han utsatts för hat, och han stöttades bland andra av Janne Andersson. Robin har varit svår att missa, då han haft en stor kanna på huvudet.

Slutar att gå

Även Sara Eskilsson är svår att missa, då hon alltid går på matcherna med en full Sverige-flagga målad över ansiktet, samt en Sverige-färgad keps på huvudet. Men nu tycks det inte bli några fler matcher för Eskilsson, som precis som Robin Scherdin i somras nu utsatts för hat.

”Jag har fått extremt mycket skit de senaste timmarna.
Att jag är falsk, äcklig, saker ni vill göra med mig, att jag är töntig och ful i min keps (jag har inte den kepsen för att jag tror att jag är snygg i den). Att jag inte har något hjärta, att jag gör detta för pengar?!
Blir så jävla ledsen!”, skriver hon på Instagram.

180627 Swedish supporter Sara Eskilsson during the FIFA World Cup group stage match between Mexico and Sweden on June 27, 2018 in Ekaterinburg. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Hatet som uppstått nu grundar sig i en stor spricka mellan supportergrupperingarna Gula Väggen och Camp Sweden. I helgen gick de sistnämnda, som säger sig jobba ideellt och ickevinst-drivande, ut och menade att Gula Väggen bara jobbar för att tjäna pengar, och att flera av profilerna som ofta syns på läktarna får betalt för att göra så. En av dessa är alltså Sara Eskilsson.

– I grund och botten går vi ju på matcherna i samma syfte, för att stötta laget, njuta av gemenskapen och ha kul tillsammans. Men nu har glädjen försvunnit. Folk menar att vi, Gula Väggen, bara gör det här för pengar, men det stämmer verkligen inte. Jag har gått på landslagets matcher både i fotboll och handboll i tio års tid och det har aldrig handlat om pengar. Jag får liksom inte betalt för det här om folk tror det, säger Sara Eskilsson till Aftonbladet.

”Det gör ont i mig”

Sara Eskilsson menar dessutom att hennes utstyrsel, med ett målat ansikte, inte är för att ge uppmärksamhet åt Gula Väggen.

– Så är det verkligen inte. Jag började måla ansiktet på VM i Ryssland för att jag inte ville hamna i tidningen som ”svensk, blond supporter”. Då gick jag ”all in”, målade ansiktet och tog på mig en keps och sedan har jag fortsatt med det, säger hon.

180623 Swedish supporter Sara Eskilsson prior the FIFA World Cup group stage match between Germany and Sweden on June 23, 2018 in Adler. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Och nu blir det alltså inga fler matcher för Sara Eskilsson.

”Det gör ont i mig att läsa allt ni skriver. Så från och med nu så kommer ni inte mer behöva se mitt ”fula målade ansikte i tv-rutan”. Min kärleken till sporten, våra landslaget och er eldsjälar till fans (ni vet vilka ni är) kommer aldrig att försvinna!!
Men GV-Sara går härmed i pension”‚ skriver hon på Instagram.

LÄS MER: Förklaringen efter kvalrysaren – därför försvann Hasse Backe från direktsändningen: ”Jag ligger lågt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!