Förklaringen efter kvalrysaren – därför försvann Hasse Backe från direktsändningen: "Jag ligger lågt"

Förklaringen efter kvalrysaren – därför försvann Hasse Backe från direktsändningen: ”Jag ligger lågt”

Spanien satte 1–0 med fyra minuter kvar av ordinarie tid. Då blev det helt knäpptyst från TV4:s expertkommentator Hasse Backe i flera minuter.
– Jag ligger lågt med vad jag tyckte, säger han.

Alvaro Morata utnyttjade ett sömnigt svenskt försvar och tryckte in Spaniens ledningsmål med bara minuter kvar av matchen. Hasse Backe, som under matchen belyst Sveriges starka insats, blev helt knäpptyst i flera minuter efter målet vilket är något som uppmärksammats på sociala medier.

Försvann från sändningen

Och det var inte på grund av besvikelsen över att Sveriges drömmar om att nå världsmästerskapet i Qatar 2022 blev allt svårare. Snarare teknikstrul med sändningen, något Hasse Backe själv spekulerar i eftersom han är helt ovetandes om tystnaden i tv-rutan.

– Jag pratade på, det måste ha varit ett tekniskt fel som ingen har sagt något om, vi hade lite problem i början och fick byta hörlurar, säger Hasse Backe till Sportbladet.

Hasse Backe, TV4
190930 Cmores kommentator Hasse Backe under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Djurgården den 30 september 2019 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Men det var inte helt tyst från sändningen. Kommentatorn Åke Unger pratade på som vanligt, dock med lite längre pauser än vanligt mellan refererandet.

Hasse Backe pratade nämligen utan att det gick ut till tittarna. Expertkommentatorn vill inte avslöja vad han sa medan ljudet låg nere:

”Ligger lågt med vad jag sa”

– Vad jag egentligen tyckte ligger jag lågt med nu. Det jag kan säga efter att ha sovit på matchen är att Sverige stod upp mot bra motstånd på bortaplan och inte visade någon underdog-mentalitet. Det är många framtidsspelare i det här laget som spelar på internationell nivå, det är positivt inför playoff, säger Backe.

Hasse Backe kom tillbaka in i sändningen efter drygt en minut in på tilläggstiden.

211114 Albin Ekdal of Sweden looks dejected after the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville.
Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sveriges förlust innebär att blågult kommer få spela playoff till våren där tolv lag gör upp om de tre sista platserna till VM i Qatar 2022.

LÄS MER: Sylvassa kritiken mot Janne Andersson – sågas i hela Europa(!) efter besluten: ”Det är helt absurt”

Få våra nyhetsbrev!