Vägrade lämna planen – stannade kvar i en timme(!) för svenska fansen: ”Jag fick säga till säkerhetsvakterna”

.

Sverige körde över Slovakien med 7-0 i går kväll.
Och efter matchen stannade landslagsstjärnorna kvar på planen – för svenska fansens skull.
– Jag ville inte att de skulle bli utkörda så jag fick säga till säkerhetsvakter att hålla kvar alla, säger Kosovare Asllani till Sportbladet.

Svenska damerna har fått en fullkomlig drömstart på EM-kvalet. Efter 7-0-överkörningen mot Slovakien i går kväll har man nu full pott efter tre spelade matcher och fina 16-1 i målskillnad.

Asllani och Lindahls fina gest

Sverige stormar mot ännu ett mästerskap och det sprudlar verkligen av självförtroende och spelglädje i det blågula landslaget. Men det är inte bara på planen som landslagsspelarna imponerar – även vid sidan av.

Sverige, EM-kval
191008 Hanna Glas, Fridolina Rolfö, Linda Sembrant and Kosovare Asllani celebrate after the UEFA Women’s Euro Qualifier football match between Sweden and Slovakia on October 8, 2019 in Gothenburg.
Photo: Carl Sandin / Bildbyrån / kod CS / 57999_449

I går kväll stannade nämligen både målvaktshjälten Hedvig Lindahl och storstjärnan Kosovare Asllani kvar på Gamla Ullevi i över en timme. Allt för svenska fansens skull.

”Jag fick säga till vakterna”

Duon trotsade den påtagliga kylan för att umgås med fansens efter slutsignalen och skriva autografer samt ta bilder.
– Det var nog rekord. Men det var också att vi inte blev utkörda, det brukar vi bli. De lät oss skriva klart. Men det var lite kallt…, säger målvakten Lindahl till Sportbladet.

Kosovare Asllani, Sverige
191007 Sveriges Kosovare Asllani blir intervjuad efter en träning med det svenska damlandslaget i fotboll den 7 oktober 2019 i Göteborg.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_448

Asllani berättar även att hon fick vädja till säkerhetsvakterna för att hålla kvar fansen efter matchen som lockade totalt 9 748 åskådare till Gamla Ullevi. Och för Asllani var det en självklarhet att stanna kvar och ställa upp för fansen.
– De skrek väldigt mycket och jag ville inte att de skulle bli utkörda så jag fick säga till säkerhetsvakter att hålla kvar alla så de fick sina autografer och bilder, säger hon till kvällstidningen.
– Det är viktigt för mig. Jag tycker om att spela här, inför alla unga tjejer och att känna den stöttning. Det är viktigt för mig att vara en förebild och ta mig tid.

Dela för att hylla våra förebilder i svenska landslaget!

LÄS MER: Förbundets förklaring: Därför får svenska herrarna mer än svenska damerna!

Jättekritiken mot Zlatans nya staty: ”Jag står inte ut – det irriterar mig väldigt mycket”