Uppgifter: Succéspelaren kan lämna ÖFK – i kontakt med allsvenska topprivalen

Dennis Widgren har gjort storsuccé i Östersund och sitter på utgående kontrakt.
Nu kan han vara på väg att lämna för en allsvensk rival.
Enligt uppgifter till SportExpressen förhandlar backen med Hammarby.

Dennis Widgren har varit Östersund trogen i många år. Förra säsongen fick han kröna klubbens framgångssaga med spel i Europa League.

Kan lämna ÖFK

24-åringen har gjort totalt 127 framträdande i ÖFK och fanns med på planen när laget bland annat mötte Arsenal och Galatasaray i EL.

I år har backen spelat 21 matcher för klubben och stått för två mål. Kontraktet går ut efter säsongen och tidigare har Widgren ryktats vara på väg bort.

Klubbar så som BK Häcken och amerikanska MLS-klubben Portland Timbers har nämnt som potentiella klubbadresser. Men nu kan det komma bli en flytt till en allsvensk topprival.

Widgren aktuell för Hammarby

SportExpressen uppger att Widgren är i kontakt med Hammarby. Parterna ska ha träffats och fört diskussioner en längre tid om en eventuell övergång.

I dag är ingenting påskrivet men mycket talar för att Widgren spelar i Hammarby nästa säsong, skriver tidningen.  I och med att Widgrens kontrakt med Östersund går ut behöver Hammarby inte betala någon övergångssumma för honom.

En affär som är mycket gynnsam för ”Bajen”. Senast i söndags, i allsvenskans sista omgång, möttes Hammarby och ÖFK i en match som slutade 3-3.

Chans på Europa

Bajen har stått för en imponerande säsong och var länge med och kämpade om SM-guldet. Till slut slutade laget på fjärdeplats efter krysset i söndags vilket gör att man missade Europa-spel nästa säsong.

Däremot kan laget nå Europa Leagues första kvalomgång om AIK, IFK Norrköping eller Malmö FF skulle vinna svenska cupen, då samtliga redan är klara för Europaspel.

Då finns det en chans att Widgren får en ny chans att spela mot motstånd från kontinenten.

Men då eventuellt i en grönvit tröja.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/NHUR2srJTlkdW4aU-XQTpJopuCkxAbuqxjgLN3Abz87klmtY318KEriskNAo4ya8?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: AIK är  svenska mästare – säkrade SM-guldet efter dramatik

Här dyker Bajenspelarna upp – på AIK:s guldfest: ”Ser inte så jävla smart ut”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);