Uppgifter: Storklubben har erbjudit Ajax hela 900 miljoner kronor(!) för Matthijs de Ligt

.

Det har pratats om Barcelona, Manchester United, Liverpool och även PSG.
Men nu ger sig ännu en storklubb in i jakten på supertalangen Matthijs de Ligt.
Med ett bud på hela 900 miljoner kronor till Ajax, enligt engelska medier.

Han är utan tvekan den mest jagade spelaren i hela fotbollsvärlden. ALLA vill ha 19-årige Golden Boy-vinnaren Matthijs de Ligt och bygga en hel backlinje runt honom.

Alla vill ha de Ligt

Barcelona pekades tidigt ut som den givne favoriten efter att spanska storklubben även redan värvat de Ligts lagkamrat Frenkie de Jong. Men där har problem uppstått på grund av den höga lönen som unge holländaren och hans agent Mino Raiola kräver.

Matthijs de Ligt
Ajax’s Matthijs de Ligt celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)

Därför blandade sig Manchester United in i handlingen och ska vara beredda att möta de Ligts höga lönekrav. Men nu har även ekonomiskt uppumpade PSG också kastat sig in i leken och är beredda att lägga mycket pengar på 19-årige mittbacken.

Bud på 900 miljoner

Även Liverpool överväger möjligheten att värva Ajaxs supertalang för att bygga världens bästa mittbackspar med landsmannen Virgil van Dijk. Men nu ger sig även ännu en europeisk jätteklubb in i budkriget kring de Ligt.

Flera engelska medier rapporterar nu att Serie A-giganten Juventus har tagit saken i egna händer och lagt ett bud på svindlande 900 miljoner kronor. Vi får se om det räcker för att övertyga Ajax om en affär.

Berättar själv

De Ligt har även uttalat sig om hela transferkarusellen och alla rykten som omgärdar honom. Själv har han fortsatt is i magen och kan tänka sig att stanna kvar i Ajax också.
– Så länge jag har kontrakt, så finns det en chans (att stanna i Ajax). Man ska aldrig säga aldrig. Jag tänker spela där jag kan utvecklas mest, där jag får mest speltid, sa han förra veckan.

LÄS MER: Klopps magiska segerintervju – bjuder på sångnummer(!)

Zlatans oväntade svar efter makalösa konstmålet i natt: ”Jag kanske ska sluta…”