Uppgifter: Sam Larsson nobbar Wolfsburg – detaljer från Ligue 1

Sam Larsson har varit ryktenas man i Heerenveen under sommaren. Nu ser svensken ut att nobba Wolfsburg – för spel i franska Ligue 1 med Metz.

Det är ingen hemlighet att Sam Larsson vill flytta från sin holländska klubb Heerenveen. Svensken ska ha försökt tvinga fram en flytt genom att strejka från träningar och sedan tidigare har klubbar som Celta Vigo, PSV och Wolfsburg visat sitt intresse för att värva honom. Men nu verkar det som om nästa klubbadress bär 24-åringen söderut.

Enligt franska tidningen Le Républican Lorrain är svensken så gott som klar för en flytt till franska Ligue 1-laget Metz, uppgifter som även hittas i holländska Algemeen. Heerenveen har rapporterats vara beredda att sälja ”Samba Sam” för runt åtta miljoner euro, motsvarande 75 miljoner kronor.
”Om inget oväntat händer kommer Sam Larsson att förstärka truppen. Klubben jobbar aktivt med att slutföra övergången och locka den 24-årige svenske landslagsmannen till sig”, skriver den franska tidningen.

Larsson gjorde under den förra säsongen nio mål och 13 assist på 31 ligamatcher för den holländska kubben. Metz slutade i fjol på en 14:e plats i serien och förlorade årets premiär mot Bordeaux med 2-0.

LÄS MER: Uppgifter: Klassikerklubben jagas svenska landslagsmittfältaren

https://youtu.be/ICiM4ZYZuVM