Uppgifter: Milans panikdrag för att locka kvar Zlatan – så ska klubbens vd övertala ”Ibra”

Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan är en rejält het potatis just nu.
Det kommer nya rykten varje dag och ännu är det högst oklart.
Nu rapporterar italienska Corriere dello Sport att Milan förbereder ett panikdrag för att lyckas övertala ”Ibra”.

Senaste veckorna har Milan skakats av ett internbråk. Klubbens vd Ivan Gazidis har öppet bråkat med sportcheferna och klubbikonerna Zvonimir Boban och Paolo Maldini.

Zlatans framtid

Vilket har lett till att Boban fått sparken och även Maldini kommer att få lämna tjänsten inom kort. Det här har också satt djupa spår hos Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Det var just Boban och Maldini som värvade tillbaka svensken till Milan i början av året. Efter de här skakiga veckorna inom Milan har därför Zlatan börjat vackla om framtiden.

Vill lämna Milan

Fler och fler uppgifter pekar mot att ”Ibra” faktiskt vill lämna Milan i sommar när kontraktet går ut. Och alltså inte utnyttja optionen i kontraktet på ytterligare en säsong i Milano.

200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Corriere dello Sport rapporterar i dag att det troligaste är att Zlatan lämnar Milan i sommar. Men enligt uppgifter har Milan ändå inte gett upp hoppet om att behålla svensken än.

VD:ns panikdrag

Klubbens vd Gazidis är högst medveten om vilken påverkan Ibrahimovic har på laget och hur mycket han betyder för klubben. Därför förbereder Gazidis och Milan ett panikdrag för att övertala 38-åringen om att stanna kvar i laget.

Den italienska tidningen skriver att Milans vd är beredd att öppna upp plånboken för löner nästa säsong och då hitta en mer lukrativ lösning för Zlatan. Vi får se om det räcker för att locka kvar stjärnanfallaren i Milano.
”Men det har stått klart från första början att svensken har sista ordet”, skriver Corriere dello Sport.

LÄS MER: Bomben: Zlatan kan lämna Milan och bli tränare redan i sommar