Uppgifter: La Liga-klubben jagar svenske poängkungen

Uppgifter: La Liga-klubben jagar svenske poängkungen

Efter succésäsongen i Panathinaikos är Marcus Berg het på marknaden. Nu uppger Sportbladet att spanska Malaga är på jakt efter den svenske anfallaren.

Marcus Berg har fått en rejäl nystart på karriären i grekiska Panathinaikos. I år, svenskens fjärde i klubben, har han stått för 22 mål och fem assist på 28 matcher och ledde laget till en andraplats i ligan. Men efter succén kan nu Bergs tid i klubben vara över.

Enligt uppgifter till Sportbladet har La Liga-klubben Malaga specialstuderat svensken under våren och är intresserade av en affär. Malaga ska dessutom vara på väg att tappa målskytten Sandro Ramirez till Premier League och Everton, någonting som kan göra affären än mer realistisk.
– La Liga är kanske världens bästa liga. Den är givetvis intressant för alla fotbollsspelare. säger Berg till Sportbladet.

Tidigare i år förlängde Marcus Berg sitt kontrakt med den grekiska storklubben och har en årslön på drygt tio miljoner kronor netto. För att köpa loss den 30-årige anfallaren skulle den spanska klubben, för närvarande på elfte plats i ligan, behöva betala över 95 miljoner kronor, vilket är svensken utköpsklausul.
– Jag säger som jag sagt många gånger, jag trivs väldigt bra i Grekland och Panathinaikos. Vi får se hur situationen ser ut efter säsongen, säger Berg till Sportbladet.

LÄS MER: Hemliga avtalet avslöjat: Zlatans galna lön