Uppgifter i natt: Harry Kane är klar för storklubben – blir nu världens näst dyraste värvning genom tiderna

Det har bara varit en tidsfråga.
Nämligen när Harry Kane lämnar Tottenham den här sommaren.
Nu kommer uppgifter i natt på att 27-åringen blir världens näst dyraste spelare genom tiderna.

Ända sedan Harry Kane öppet gick ut i våras och meddelade att han vill lämna Tottenham för en ny utmaning har ryktena omgärdat honom. Sedan kom fotbolls-EM och 27-åringen ökade sitt marknadsvärde ännu mer genom att leda England till EM-final.

Kane lämnar

Tottenham har krävt en rejäl övergångssumma och bara ett fåtal klubbar har därför kunnat vara med i jakten på en av världens bästa målgörare just nu. Det var givet att det skulle bli en av sommarens absolut största övergångar och nu verkar den vara klar.

Harry Kane, Tottenham
190601 Harry Kane of Tottenham compete for the ball during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

För i natt kommer uppgifter om att en överenskommelse är på plats. Tottenhams ordförande Daniel Levy har varit stenhård i förhandlingarna för att få ut så mycket som möjligt av sin guldklimp och det har dragit ut på övergången.

Näst dyraste

Men nu rapporterar engelska tidningen The Sun och flera andra att Tottenham är överens med Manchester City om en megaövergång. Kontraktet är ännu inte påskrivet men övergångssumman är satt till svindlande 1,9 miljarder kronor.

Harry Kane, England
210707 Harry Kane of England celebrates the 2-1 goal during the UEFA Euro 2020 Football Championship semi final between England and Denmark on July 7, 2021 in London. Photo: Paul Marriott / BILDBYRÅN / Cop 243

Det gör Kane till den näst dyraste värvningen genom tiderna. Engelsmannen passerar storstjärnor som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och Paul Pogba som har legat på strax över miljarden med råge, men sedan är det ytterligare en halv miljard kronor upp till rekordmannen Neymar på förstaplatsen.

Nu återstår det bara för Harry Kane att sätta sin namnteckning på det erbjudna fyraårskontraktet som ger honom otroliga 4,8 miljoner kronor i lön varje vecka. Regerande ligamästaren Manchester City blir nu en svårstoppad kraft i Premier League med skyttekungen Kane i laget och tränaren Pep Guardiola får den perfekta ersättaren till Sergio Agüero som nyligen lämnat klubben.

Vad tycker du om den här stora övergången? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Avslöjat: Siffrorna som visar varför Zlatan är en av världens absolut bästa spelare under 2000-talet

Få våra nyhetsbrev!