Avslöjat: Siffrorna som visar varför Zlatan är en av världens absolut bästa spelare under 2000-talet

Zlatan är en levande legendar i fotbollsvärlden.
Ändå finns det fortfarande folk som inte ser storheten i ”Ibra”.
Men nu avslöjas siffrorna som borde tysta alla Zlatan-kritiker därute och som visar varför han är en av världens bästa fotbollsspelare på 2000-talet.

Det var i samband med millenieskiftet som karriären tog fart på allvar för Zlatan Ibrahimovic. En ung Zlatan hann göra A-lagsdebut för Malmö FF i Allsvenskan hösten 1999 men samma säsong åkte laget ur högstaserien.

Zlatans karriär

Säsongen 2000 tog ”Ibra” rejäl fart i Superettan och sedan dess har han inte tittat tillbaka. 2001 hade den långe anfallaren fullständig lekstuga i Allsvenskan vilket ledde till att Ajax slog Sveriges transferrekord och värvade stortalangen.

Zlatan Ibrahimovic, PSG
140517 Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint Germain jublar under en fotbollsmatch i Ligue 1 mellan Paris Saint-Germain och Montpellier den 17 maj 2014 i Paris. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 43933

Sedan började den stora framgångssagan på riktigt ute i Europa som ledde vidare till Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United, en vända i USA med Los Angeles Galaxy och slutligen tillbaka till Milan igen. Zlatan slog igenom som en mycket teknisk och finurlig anfallare men under åren kom han att utvecklas till en fruktad målmaskin.

Ibras storhet

Det är också oerhört imponerande att han spelar än i dag som 39-åring på den allra högsta nivån och fortsätter ösa in mål i världsfotbollen. Under karriären har han vunnit det mesta som går att vinna på klubbnivå – förutom de två riktigt tunga titlarna i Champions League och Ballon d’Or.

Zlatan Ibrahimovic, Inter
090502 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter – Lazio: Zlatan Ibrahimovic, tvåmålsskytt för Inter, glädje, jubel. © Bildbyrån – Cop 4 SWEDEN ONLY

Prestigefulla priset till världens bästa fotbollsspelare har istället storstjärnorna Cristiano Ronaldo och Lionel Messi prenumererat på senaste drygt 10 åren. Den duon är även högst upp på listan när statistikföretaget Transfermarkt avslöjar sifforna för vilka spelare som har gjort flest mål under hela 2000-talet.

Men den här statistiken visar verkligen Zlatans storhet och varför han är en av världens absolut bästa spelare på 2000-talet. För trots svenskens stora framgångar finns det ändå många kritiker därute, det här borde verkligen tysta alla som tvivlar på Ibrahimovic.

Hela listan:

1. Cristiano Ronaldo – 783 mål
2. Lionel Messi – 748 mål
3. Zlatan Ibrahimovic – 546 mål
4. Robert Lewandowski – 528 mål
5. Luis Suarez – 487 mål
6. Sergio Agüero – 419 mål
7. Edinson Cavani – 411 mål
8. Samuel Eto’o – 410 mål
9. Klaas-Jan Huntelaar – 408 mål
10. David Villa – 386 mål

Here are the top scorers of the 21st century 🔥📊 Stats from @transfermarkt_official

Posted by Skores on Wednesday, July 21, 2021

Dela artikeln för att hylla Zlatan Ibrahimovic som en av världens bästa spelare på 2000-talet!

LÄS MER: Knallen: Helt ny PL-storklubb vill nu värva Cristiano Ronaldo – kan göra jättekänslig övergång till England

Få våra nyhetsbrev!