Uppgifter i Italien: Anledningen till att Zlatan förlänger med Milan – vill nå milstolpen han drömmer om

Zlatan Ibrahimovic förlänger kontraktet med Milan.
Och det finns en sak han drömmer om att uppnå.

Det kom inte som någon stor överraskning att Zlatan Ibrahimovic förlänger sitt kontrakt, men när det offentliggjort i går så firade ändå fansen. Ibrahimovic är den stora ledaren i laget som nyligen vann Serie A, och han kommer att vara viktig även kommande säsong när Champions League väntar.

Förlänger karriären

Kontraktsförlängningen har varit på gång länge och enligt uppgifter så går svensken ner rejält i lön. Nästa säsong uppges han tjäna så lite som 10 miljoner kronor för ett år – jämfört med 70 miljoner som hans tidigare avtal gav. Men Ibrahimovic stormtrivs i Milan, och med tanke på hur lite speltid han fått senaste året, och med tanke på skadan, så hade han troligtvis inga större förhandlingsmöjligheter.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Ibrahimovic har nyligen opererat sitt knä och missar troligtvis allt spel det här året. Han är alltså tillbaka runt januari, och då har han ett tydligt personligt mål. Enligt uppgifter är det även en stor anledning till att han valde att förlänga kontraktet med Milan. 

Vill nå milstolpen

Det är sajten MilanNews som skriver att Zlatan Ibrahimovic visserligen drömmer om Champions League och att göra avtryck där, men det finns även en mer personlig anledning. Han har gjort 158 matcher för Milan – och då svarar för sanslösa 92 mål.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Ibrahimovic ska enligt sajten drömma om att nå tresiffrigt antal gjorda mål, och han behöver således åtta mål till för att nå den makalösa siffran. Det ska, enligt uppgifterna, vara någonting som svensken drömmer om – och alltså en stor drivkraft till att fortsätta.

LÄS MER: Milans nya hyllningsvideo till Zlatan Ibrahimovic efter förlängningen kan vara det mäktigaste vi har sett