Uppgifter: Här är Sveriges startelva i viktiga VM-kvalmötet med Frankrike

Uppgifter: Här är Sveriges startelva i viktiga VM-kvalmötet med Frankrike

En ruskigt viktig VM-kvalmatch mot Frankrike.
Då väntas John Guidetti starta tillsammans med Marcus Berg.
Dessutom kliver succémannen från förra mötet in på mittfältet, enligt båda kvällstidningarnas rapporter.

I morgon kväll väntar en riktig fotbollsfest på Friends Arena. Läktarna är utsålda och Sverige ska skaka stornationen Frankrike – igen. Senaste gången på fransk mark pressade svenskarna de franska stjärnorna och var ytterst nära att ta poäng i 1-2-förlusten. På hemmaplan ska Sverige göra det ännu bättre.

Förbundskaptenen Janne Andersson har hittills varit väldigt hemlighetsfull med sin svenska startelva till fredagskvällen. Men på torsdagens träning kom ett tydligt tecken på vilka elva som får chansen. Som målvakt är Robin Olsen helt given mellan stolparna och mittbackslåset med Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf är också nyckelspelare. Vänsterbackspositionen har varit diskuterad men där väntas nu Ludwig Augustinsson ta platsen framför Martin Olsson, av sista träningen att döma.

Därefter är båda kvällstidningarna Sportbladet och SportExpressen övertygade om mittfältet består av Jimmy Durmaz, Jakob Johansson, Albin Ekdal och Emil Forsberg. Just Johansson gjorde en fin insats i senaste mötet mot Frankrike och på nytt ta hand om det defensiva grovjobbet på innermittfältet. Längst fram får John Guidetti chansen bredvid pålitlige Marcus Berg, istället för Ola Toivonen.

Den officiella startelvan meddelas i morgon vid lunchtid.

Troliga svenska startelvan:

Robin Olsen

Mikael Lustig
Victor Nilsson Lindelöf
Andreas Granqvist
Ludwig Augustinsson

Jimmy Durmaz
Jakob Johansson
Albin Ekdal
Emil Forsberg

Marcus Berg
John Guidetti

LÄS MER: Här är elchocksfotboll – sporten som Norge faktiskt är bättre än Sverige på.

https://youtu.be/sAEImH896pw