Uppgifter: Förre United-målvakten på väg till Allsvenskan

.

För nio år sedan värvades han av självaste Sir Alex Ferguson till Manchester United. 
Nu är dansken Anders Lindegaard, 35, på väg till Helsingborgs IF, avslöjar HD
– Vi har en lista med målvakter som vi följer och det stämmer att Anders Lindegaard finns på den listan, säger HIF:s kommande sportchef Andreas Granqvist, till tidningen. 

2010 värvades Anders Lindegaard till Manchester United från norska Ålesund. Dansken noterades för 19 PL-matcher i United under sina år i klubben. De senaste säsongerna har han tillhört Burnley och nu kan flyttlasset gå vidare – till Allsvenskan.

Uppgifter: HIF nära Lindegaard

Helsingborgs Dagblad avslöjar nu att Anders Lindegaard, 35, är nära en övergång till Helsingborgs IF. Lagkaptenen och kommande sportchefen Andreas Granqvist bekräftar att dansken finns med i tankarna.
– Vi har en lista med målvakter som vi följer och det stämmer att Anders Lindegaard finns på den listan, säger han till tidningen.

Manchester United goalkeeper Anders Lindegaard walks from the pitch after his team’s 3-2 loss to Tottenham Hotspur in their English Premier League soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Saturday, Sept. 29, 2012. (AP Photo/Jon Super)

Lindegaard lämnade United för fyra år sedan och skrev då på för West Bromwich. Där blev det inte mycket speltid och karriären gick sedermera vidare till Preston och nu senast, Burnley.

Kan ersätta talangen

HIF är på jakt efter ny målvakt då ordinarie ettan Pär Hansson fortfarande brottas med skadeproblem. Dessutom har ersättaren Kalle Joelsson ryktats vara aktuell för IFK Norrköping, vilket SportExpressen tidigare rapporterat.

Återstår att se om det blir den förre United-målvakten Lindegaard som fyller den platsen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!