Uppgifter: Chelsea ger sig in i jakten – kan snuva Liverpool på mittfältsstjärnan

Liverpool har redan visat intresse för att värva in Bruno Fernandes.
Nu får de konkurrens från en stor PL-rival.
Enligt O Globo, som SkySports hänvisar till, har Chelsea anslutit sig till skaran som vill värva mittfältaren.

Bruno Fernandes har två framgångsrika säsonger i ryggen. Förra året blev det elva mål för Sporting Lissabon och i år har han redan nu nått upp till den noteringen.

Bruno Fernandes jagas av Liverpool

Portugisen har gjort elva mål på 21 matcher i ligan och framgångarna har lockat till sig intresse från storklubbar i Europa.

Bruno Fernandes. Foto: Wikipedia Commons

Både Atletico Madrid och Liverpool ska tidigare ha visat intresse för att värva 24-årige Fernandes men det finns ett problem.

Chelsea ger sig in i jakten

Sporting Lissabon kräver 100 miljoner euro, motsvarande motsvarande drygt en miljard kronor, för att släppa sin guldklimp.

Summan verkar ha skrämt iväg klubbarna som inte sägs vara intresserade att betala så mycket för den offensiva mittfältaren. Det kan i sin tur bädda för att en annan PL-klubb i form av Chelsea kliver in.

Enligt den portugisiska sajten O Globo har Chelsea visat intresse för en eventuell övergång av Fernandes, rapporterar SkySports.

Ett köp för Zidane?

Maurizio Sarri sitter löst som tränare i London-klubben och rykten har placerat Zinedine Zidane som ny tränare. Fransmannen ska i sin tur ha krävt minst 200 miljoner euro för att göra nyförvärv för i sommar.

Maurizio Sarri, head coach of Chelsea ahead of the Europa league match between Malmö FF and Chelsea on February 14, 2019 in Malmö. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

En övergångssumma på runt 100 miljoner euro är inte då helt uteslutet, men frågan är huruvida klubben är beredda att lägga så mycket pengar på en enskild spelare.

En lång vår återstår och beroende på insatser lär lösensumman för Fernandes tänkas både höjas eller sänkas.

Det återstår att se hur Londonklubben agerar framöver – och om man tar klivet till att lägga ett officiellt bud.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är Ikeas svar – efter Zlatans omtalade hyllning

Bomben: Förre Barca-supertalangen aktuell för allsvenska klubben