Uppgifter: Arsenal vill ha portugisisk stjärnduo – för 750 miljoner kronor

Arsenal förväntas göra klart med Alexandre Lacazette i dag och nu kommer uppgifter om ytterligare två spelare som Wenger vill förstärka truppen med.
Det är portugisiska A Bola som enligt brittiska The Sun rapporterar om att Londonklubben ska vara ute efter Sporting Lissabons William Carvalho och Gelson Martins.

I höst är det första gången på 20 år som vi inte får se Arsenal i Champions League. Med anledning av det rapporterar portugisiska A Bola, enligt The Sun, att klubben är redo att öppna plånboken ordentligt.

Arsenal och Arsene Wenger ska vara villiga att betala 70 miljoner pund, drygt 750 miljoner kronor, till Sporting Lissabon för duon William Carvalho och Gelson Martins.

Carvalho ska ses som förstärkning på det defensiva mittfältet där förra sommarens värvning Granit Xhaka inte kom upp i den nivå klubben hoppats på. I Martins fall hoppas Arsenal att han från sin offensiva utgångsposition till höger ska kunna hota motståndarförsvar och leverera poäng. Förra året gjorde den 22-årige portugisen sex mål och nio assist i den portugisiska ligan.

Duon har i sommar representerat det portugisiska landslag som kom på en tredjeplats i för-VM. Carvalho var även en av de stora stjärnorna i Portugals U21-lag som Sverige besegrade i finalen 2015.

LÄS MER: Överraskningen: Han blir AIK:s tredje värvning – på bara några dagar