Uppgifter: Arsenal överens med ny tränare – men kan nu drabbas av rejäl spelarflykt

Arsenal är mycket nära att presentera nya tränaren Mikel Arteta.
Men spanjoren riskerar att ta över ett riktigt splittrat lag.
För nu vill flera spelare lämna klubben, bland annat storstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang.

Det ser ut att bli en hel förändringar i Arsenal kommande tid. Med ny tränare på ingång riskerar klubben även en rejäl spelarflykt.

Vill lämna Arsenal

Enligt de flesta engelska medier är Arsenal helt överens med Mikel Arteta som ny tränare. Men The Independent rapporterar även att spanjorens allra första utmaning i Arsenal inte blir att lyfta i tabellen – utan att få spelarna att stanna kvar i laget.

Mikel Arteta, Arsenal

Då Arsenal kan tappa en hel del spelare närmaste tiden och det allra värsta tappet kan bli skyttekungen Pierre-Emerick Aubameyang. Enligt tidningen är 30-åringen desperat att lämna Arsenal så snabbt som möjligt.

Riskerar spelarflykt

Aubameyang vill istället flytta till en klubb som slåss om titlar och har tröttnat på Arsenals uteblivna ambitioner. Även anfallskollegan Alexandre Lacazette och kritiserade mittfältaren Granit Xhaka vill också lämna laget.

Arsenal
191205 David Luiz and Pierre-Emerick Aubameyang of Arsenal celebrate after 2-1 that was later disallowed due to a VAR-review during the Premier League football match between Arsenal and Brighton & Hove Albion on December 5, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170447

The Independent hävdar att halva truppen i Arsenal funderar på sin framtid och överväger att lämna klubben. Inte på grund av nye tränaren Arteta utan att de känner att Arsenal saknar en tydlig riktning för tillfället.

Även Arsenals klubbledning har insett att det behövs en stor utrensning i klubben för att vända den dystra trenden. Så räkna med att Arteta får en svettig start på nya jobbet.

https://twitter.com/WorldwideAFC/status/1206594115531673600

LÄS MER: Uppgifter: Två PL-klubbar vill ha svenske A-landslagsdebutanten