Storklubbens julmöte med Mino Raiola – som kommer avgöra allt för Zlatan

Nu börjar det närma sig för Zlatan Ibrahimovic.
Men frågan är om det blir Everton eller Milan för svensken.
Enligt italienska uppgifter ska Milan träffa agenten Mino Raiola innan julafton där allt kan avgöras för Zlatan.

Milan har länge haft Zlatan Ibrahimovic som huvudmål till januarifönstret. Men senaste tiden har allt mer talat för att Everton har seglat upp som storfavorit till att värva stjärnsvensken.

Avgörande för Zlatan

Där blir förre Napolitränaren Carlo Ancelotti helt avgörande för om Zlatan ska skriva på för Everton eller inte. Men efter vändningar fram och tillbaka senaste tiden så hävdar nu italienska corriere.it att det inte finns något annat alternativ än Milan i januari.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Medan fotbollssajten milannews.it hävdar att de närmaste dagarna kommer att bli helt avgörande för om Milan och Zlatan blir en verklighet eller inte. Då Milans tålamod är på väg att rinna ut och risken finns att storklubben byter spår i jakten på ny anfallare.

Julmötet med Raiola

Milans klubbledning tycker att Zlatan dröjer med sitt beslut och alla rykten om Everton börjar göra italienarna otåliga. Serie A-klubben har dock inte satt ett ultimatum än men om inget hänt innan julafton överväger man att dra tillbaka sitt kontraktserbjudande till 38-åringen.

Mino Raiola
171011 Spelaragenten Mino Raiola som företräder ett stort antal fotbollsspelare, poserar för ett porträtt i sitt hem, den 11 oktober 2017 i Monaco. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87548

Enligt italienska uppgifter var Milans ambition att få in Zlatan i truppen och börja träna tidigt i december för att då ha anfallaren helt spelklar när Serie A drar igång igen i början av januari. Men ”Ibra” har inte alls varit nöjd med den erbjudna lönen och därför har affären dragit ut på tiden.

Nu rapporterar Sky Italia att Milan hört av sig till agenten Mino Raiola och bokat in ett julmöte. Mötet kommer att äga rum innan julafton och kommer att bli helt avgörande för om Zlatan skriver på för Milan eller inte, enligt uppgifter.

LÄS MER: Nya uppgifter: Zlatan lockas av PL-klubben – här är hans enda krav för att skriva på