United-legendaren avslöjar FYRA supervärvningar – som stöp i sista stund

United-legendaren avslöjar FYRA supervärvningar – som stöp i sista stund

United-ikonen Paul Scholes trodde affären var klar. Tröjnumret var spikat och alla väntade på den officiella bekräftelsen.
Då gick Ronaldinho till Barcelona.
Nu avslöjar Scholes fyra storaffärer som var nära – men aldrig blev av.

Sommaren 2002 var Ronaldinho ett jagat namn på transfermarknaden. Att brassen skulle lämna PSG stod klart, men till vilken klubb?

Enligt Paul Scholes var Sir Alex Ferguson säker på att Ronaldinho skulle välja Manchester United. Klubben hade redan valt tröjnummer åt brassen.
– Jag var säker på att vår manager hade lyckats få honom. Vi var iväg på försäsongsträning och vi väntade bara på att de skulle göra det officiellt. Men jag tror han ändrade sig i sista minuten och valde att gå till Barcelona i stället, säger Scholes till BBC.

Ronaldinho
060307 Fotboll, UEFA Champions League, Barcelona v Chelsea: Ronaldinho, Barcelona (Jubel) © Bildbyrån – Cop 58

I intervjun nämner United-ikonen Scholes ett par namn till som han trodde var klara för klubben, men där affären aldrig blev av.
– Harry Kewell var en av spelarna jag trodde var klar. Jag tror han nobbade oss till slut, för att gå till Liverpool, säger Scholes.

171010 Hollands Arjen Robben tackar publiken under VM-kvalmatchen i fotboll mellan Holland och Sverige den 10 oktober 2017 i Amsterdam. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Som också nämner Damien Duff som en av spelarna som var detaljer från klubben. Enligt Scholes var Arjen Robben också mer eller mindre klar, men något hände i sista stund.
– Jag tror han var väldigt nära att komma till oss. Som mittfältare vill du alltid spela med snabba spelare som kan driva boll och göra mål, säger Scholes till BBC.