Uefas fina gest till Christian Eriksen efter kollapsen – har fått personlig inbjudan: ”Det skulle vara fantastiskt”

Uefas fina gest till Christian Eriksen efter kollapsen – har fått personlig inbjudan: ”Det skulle vara fantastiskt”

Han kollapsade med ett hjärtstopp under Danmarks första EM-match.
Nu har Christian Eriksen fått en specialinbjudan till finalen.
– Det hade varit fantastiskt om han var där, säger danska förbundskaptenen Kasper Hjulmand.

Hela fotbollsvärlden höll andan under Danmarks EM-premiär mot Finland, efter att mittfältsstjärnan Christian Eriksen plötsligt segnat ner efter att ha tagit emot ett inkast. Det stod tidigt klart att det var på liv och död – och som tur var var sjukvårdare och läkare snabbt på planen för att inleda räddningsarbetet.

Fina gesten

I efterhand vet vi att Eriksens hjärta stannade, och att det krävdes hjärtstartare för honom att vakna till liv igen. Till allas lättnad klarade sig Eriksen, och han mår i dag, efter omständigheterna, bra. Han har fått en hjärtstartare inopererad, och på sociala medier har det spridits bilder då han på promenad tagit bilder med unga supportrar.

Christian Eriksen, Danmark
Christian Eriksen, Danmark. FOTO: Instagram.

Samtidigt som Eriksen återhämtat och återhämtar sig så har Danmark gjort en otrolig resa i EM, och efter ett svagt gruppspel så är man nu – efter vinster mot Wales och Tjeckien – framme i semifinal mot England. Och skulle Danmark ta sig till final så kan det dyka upp ett minst sagt bekant ansikte på läktaren.

Fått inbjudan

Enligt dansk media så har nu Christian Eriksen fått en specialinbjudan till att se finalen på Wembley på plats. Mittfältaren, och hans flickvän Sabrina, ska ha fått en VIP-inbjudan av Uefas president Aleksander Ceferin

– Han ska veta att han är hjärtligt välkommen, säger Ceferin.

Denmark supporters display a banner for Christian Eriksen, the Danish player who collapsed during the match against Finland last Saturday, June 12, during the Euro 2020 soccer championship group B match between Denmark and Belgium, at the Parken stadium in Copenhagen, Thursday, June 17, 2021. (Wolfgang Rattay, Pool via AP)

För Danmark skulle det givetvis vara enormt med en EM-finalplats, och än större skulle det alltså bli om Eriksen dök upp på läktaren.

– Jag hoppas att han kommer till finalen – och att vi står som ett av lagen. Det hade varit fantastiskt, säger förbundskapten Kasper Hjulmand.

Under tisdagen stod det även klart att sex personer som deltog i räddningsarbetet på planen, under Eriksens kollaps, fått VIP-inbjudan till finalen på Wembley.

LÄS MER: SVT-experten Jonas Erikssons plötsliga attack – efter besluten under EM: ”Det är skitigt och falskt”

Få våra nyhetsbrev!