Uefas besked inför U21-EM som får hela fotbolls-Sverige att skratta högt

I kväll börjar U21-EM och lagom till dess har Uefa släppt en guide till hur spelarnas namn ska uttalas. Det tackar och bockar vi för, men kanske inte av den anledning som guiden var syftade till att användas för. Utan istället bjuder den oss på några härliga garv.

När U21-EM nu drar igång är det tolv olika landslag som samlas i Polen. I och med att alla nationer har sina egna språk och uttal har Uefa så välvilligt satt ihop en guide för att hjälpa en med hur de olika spelarnas namn ska uttalas.

Den fina omtanken har lett till vad de kallar en ”handy guide” för att kunna säga spelarnas namn korrekt. Själv uttrycker de det hela på följande vis:
”U21-EM i Polen kommer att bli lysande, men hur mycket bättre blir det inte om du kan uttala alla spelarnas namn korrekt. Läs vår behändiga guide och lär dig!”

Sedan förklarar de hur bland annat spelare som StrandbergHallberg och Dahlberg ska uttalas som Strond-berry, Hull-berry och Dorl-berry.

Vi hoppas att ni precis som vi känner att turneringen kommer bli mycket bättre nu när vi lärt oss hur våra svenska spelares namn ska uttalas på ett korrekt vis.

LÄS MER: När Sverige chockade England med tidernas mäktigaste lagmål i U21-EM