Timo Werners ultimatum till Leipzig – som kan öppna för Liverpool-flytt

Tyske storstjärnans ultimatum – som kan bädda för en flytt till Liverpool

Liverpool sägs ha varit ute efter Timo Werner ett bra tag.
Nu kan en övergång vara närmare än någonsin.
Enligt The Mirror har han gett RB Leipzig ett ultimatum: ”Ge mig ett nytt kontrakt – eller låt mig lämna”.

Timo Werner har haft en kanonsäsong i RB Leipzig. Tysken har stått för elva mål på 17 matcher och ligger på delad andraplats i skytteligan.

Liverpool intresserade

Förra säsongen var även den lyckad, vilket fick bland andra Liverpool att visa intresse redan förra våren. Då blev det ingenting, men intresset har inte svalnat.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Allra senast i veckan kom tyska tidningen Bild med uppgifter om att Liverpool är tillbaka i jakten på att värva den talangfulle anfallaren.

22-åringens kontrakt går ut nästa sommar, men redan nu vill han enligt uppgifter ha försäkringar om att det finns en framtid i klubben.

Enligt The Mirror ska han nu gett Leipzig ett ultimatum: Ge mig ett nytt kontrakt – eller låt mig lämna”.

Werners ultimatum

Rykten gällande Liverpools anfallare har gått varma där Mohamed Salah bland andra har ryktats vara på väg bort, det till Real Madrid.

Timo Werner hade i dagens fotbollsvaluta kunna bli ett riktigt kap för Liverpool. Anfallaren, som fanns med i den tyska VM-truppen, kostar enligt Bild cirka 35 miljoner pund att köpa loss.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Leipzig VD Oliver Mintzlaff bekräftar att Werner kan komma att säljas i sommar.  Det om han inte godkänner det kontraktsförslaget klubben har gett honom, vilket verkar vara för dåligt i skrivande stund.
– Vi måste veta som senast i slutet av säsongen. Vi har inte råd att låta honom gå in på sitt sista kontraktsår, säger han till Kicker.

Det återstår att se huruvida Liverpool-fansen kan få se en tysk anfallare i laget, antingen till våren eller till nästa säsong.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_if9eo1qN1tEyvQPugADi7r6m0ku-_fWyfw0QN64qf5wJNEN6vB2bj4uWH3AKOF3?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Jättehyllningarna till Victor Nilsson Lindelöf i Storbritannien – efter nya stormatchen

Uppgifter: Han blir Man Uniteds första januariköp – för 385 miljoner kronor