Tyska hånet mot Sverige inför VM-mötet: ”Vi vill ju inte vara oförskämda, men…”

Det är ett skakat Tyskland som möter Sverige i en riktig ödesmatch på lördag.
Men trots det prekära läget väljer de ändå att skicka ett hån mot Sverige.
– Vi skämtar inte om motståndare, men med Zlatan i laget hade ni varit farligare, säger tyska journalisten Marco Mader till SportExpressen.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Efter en rejäl missräkning i första matchen med förlust mot Mexiko så är regerande världsmästaren Tyskland nu rejält pressat inför andra matchen. Mot Sverige.

För trots det jobbiga läget i VM-gruppen så har Tyskland ändå stor tilltro på laget och chanserna att gå vidare till slutspel. Och de passar till och med på att trycka ned svenskarna inför ödesmatchen på lördag.

Floppvärvning i Tyskland

Det finns nämligen en svensk spelare som tyskarna inte alls ser som ett hot i mötet. Det handlar om vårt svenska hopp som målgörare – Marcus Berg.

I Tyskland ses han fortfarande som en stor floppvärvning efter sin tuffa tid i Hamburg. När han värvades för 100 miljoner efter storsuccén i U21-EM 2009 men bara gjorde 5 mål på 54 matcher i Bundesliga.

”Vi skämtar inte, men…”

Nu ler tyskarna åt att det är just Berg som är Sveriges val längst fram.
– Jag såg faktiskt matchen mot Sydkorea och hörde kommentatorerna i SVT skrika när Berg missade det där friläget: ”Åh, nej! Han får inte missa den där!” Och det är väl ungefär så vi ser honom i Tyskland, säger tyska journalisten Marco Mader på nyhetsbyrån SID i en intervju med SportExpressen.
– Vi ser honom inte som ett hot, han inte är inte någon världsanfallare. Jag menar, titta vilken klubb han spelar i. Det hade inte gått i Tyskland, att ha en landslagsspelare i en sån klubb.

Och det finns även en annan spelare som tyskarna njuter av att INTE se i den svenska VM-truppen.
– Vi skämtar inte om motståndare, vi är inte oförskämda mot någon. Men… med Zlatan i laget hade ni varit farligare, säger Mader till kvällstidningen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Henke Larssons förklaring – efter alla spekulationer: ”Därför är Zlatan INTE med i VM”