TV4-experten Hasse Backes första ord efter enorma reaktionerna mot honom: "Då är jag jävligt snäll..."

TV4-experten Hasse Backes första ord efter enorma reaktionerna mot honom: ”Då är jag jävligt snäll…”

Sverige mot Polen blev ett superdrama på onsdagskvällen.
Samtidigt som Hasse Backe satt i TV4 och sa att allt var lugnt och blev en stor snackis på sociala medier.
– Jag kände mig hur lugn som helst, säger experten dagen efter till SportExpressen.

Det blev svensk seger i sista gruppspelsmatchen och Blågult överst i tabellen efter de tre omgångarna. Men det var rejält nervöst mot Polen och 3-2-segern säkrades först i den 94:e matchminuten.

Backes lugn

Ändå satt TV4-experten Hasse Backe och var lugnet själv som bisittare. Redan i halvtid var han toklugn och inte ens under andra halvlek när det var som allra svettigast blev Backe orolig.
– Känslan efter 45 minuter är att det här är ganska enkelt, det här var inte så svårt. Total kontroll!, analyserade han den första halvleken i TV4.

Hasse Backe, TV4
181120 Hasse Backe of Cmore a head of the Nations League football match between Sweden and Russia on November 20, 2018 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Expertens ord i sändningen engagerade hela svenska folket och en hel del skrev av sig på sociala medier. Under hela matchen och en bra bit efteråt trendade Hasse Backes namn på Twitter.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

”Aldrig orolig”

Efter en hel del tweets gick även hans son Peter Backe ut och kommenterade på Twitter.
”Jag var, likt farsan, aldrig orolig”, skrev han efter matchen.

Hasse Backe, TV4
Hasse Backe. FOTO: Instagram.

Dagen efter öppnar även Hasse Backe upp om allt som skrevs om honom i samband med matchen.
– Jag har förstått att det varit en massa kommentarer hit och dit om det. Någon polare hörde av sig här. Så jag valde givetvis att se om andra halvlek i morse för att analysera lite, säger han till SportExpressen.

Första orden

Efter att ha sett om Sverige-matchen igen så vägrar Backe vika sig i sin analys. Och fortsätter hävda att Sverige hade full kontroll.
– Under 90 minuter har Polen fem chanser skulle jag vilja säga. Då inkluderar jag Lewandowskis två mål. Jag är jävligt snäll och räknar in Zielinski och Krychowiaks distansskott. Sedan har vi Lewandowski i ribban. Ser man rent generellt på det är inte distansskotten chanser. Det är oerhört sällan det blir mål från det avståndet, säger han i intervjun.
– Det är därför jag säger i sändningen: För mig är det kontroll. Defensivt är det total kontroll. Jag slutade räkna inlägg när Polen hade slagit 17 i andra halvlek. Om jag påminner mig rätt tror jag inte att en enda polack vann en enda nickduell i straffområdet. Danielson och Lindelöf knoppade bort allt, säger han.

Backe hävdar att Sverige skapade fler farliga lägen än Polen och trots två mål från målkungen Robert Lewandowski vann Sverige rättvist. Han erkänner ändå att Blågult hade det jobbigt sista 20 minuterna men han var aldrig särskilt orolig.
– Defensivt kände jag mig hur lugn som helst. Polen bara vräker inlägg på chans, visst kan det uppstå något, men det uppstod ingenting, säger han till kvällstidningen.

Vad tycker du om Hasse Backes tv-insats under Sverige-matchen? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Hela Sverige snackar om Hasse Backes toklugn under superdramat – som INGEN kunde känna igen sig i

Få våra nyhetsbrev!