Hela Sverige snackar om Hasse Backes toklugn under superdramat – som INGEN kunde känna igen sig i

Hela Sverige snackar om Hasse Backes toklugn under superdramat – som INGEN kunde känna igen sig i

Sverige vann en riktig nagelbitare mot Polen.
Men efter matchen är expertkommentatorn Hasse Backe den stora snackisen på sociala medier.
”Undrar om jag och Hasse Backe såg samma match. Han var aldrig orolig, jag har gömt mig bakom soffan”, skriver en på Twitter.

Det blev ett riktigt superdrama när Sverige och Polen gjorde upp i den sista gruppspelsmatchen. Sverige ledde med 1-0 redan i halvtid efter en skakig första halvlek – men i TV4 var expertkommentatorn Hasse Backe hur lugn som helst.
– Känslan efter 45 minuter är att det här är ganska enkelt, det här var inte så svårt. Total kontroll!, sa han i halvtidsvilan.

Nervpersen

Andra halvleken utvecklades sedan till en rejäl nervpers när Polen både reducerade till 1-2 och kvitterade till 2-2 i slutet av matchen. Polackerna gick sedan för 3-2 på övertiden men istället var det Sverige som skulle avgöra.

Hasse Backe, TV4
180615 Cmores expert Hans Backe poserar för porträtt i Tv4:s VM-Studio den 15 juni 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

När Viktor Claesson gjorde 3-2 i den 94:e matchminuten blev det fullständig eufori i det svenska lägret och hemma i vårt avlånga land. Därmed vann Sverige matchen och tog gruppsegern framför Spanien.

Backes lugn

En ruskig holmgång för alla svenska tv-tittare men ändå var Backe fortsatt kolugn under andra halvleken och fick i slutändan också rätt när Sverige bärgade alla tre poängen. Både under och efter matchen har Twitter svämmat över av ord om TV4-expertens så oväntade lugn.

Där den stora frågan så klart varit: Vilken match såg egentligen Hasse Backe!?
”Hasse ’Full kontroll’ Backe var aldrig orolig”, skriver en på Twitter.
”Undrar om jag och Hasse Backe såg samma match. Han var aldrig orolig, jag har gömt mig bakom soffan de senaste 30 minutrarna”, skriver en annan.
”Finns endast tre personer som har varit mindre rädda för Polen här i världen. Hitler, Gustav Xll och Hasse Backe”, skriver en tredje.

Roligast på Twitter:

Vad tycker du om Hasse Backes insats i dagens match? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Sanslösa siffrorna bakom Dejan Kulusevskis MÄKTIGA mästerskapsdebut – som får hela världen att häpna

Få våra nyhetsbrev!