TV4-experten Hanna Marklunds ärliga ord om sin egen omdiskuterade dialekt: "Jag låter helt galen"

TV4-experten Hanna Marklunds ärliga ord om sin egen omdiskuterade dialekt: ”Jag låter helt galen”

Fotbolls-EM är i full gång och Hanna Marklund jobbar för fullt.
Samtidigt som hon får en hel del kritik om hennes dialekt.
– Jag tycker att jag låter helt galen, säger hon nu själv om norrländskan till SportExpressen.

Redan 2013 blev den förre landslagsbacken Hanna Marklund expertkommentator för TV4 och C More. Genom åren har hon fått utstå en hel del som kvinnlig tv-expert för herrfotboll.

Expert Marklund

Men framförallt har hon fått ta emot mycket kritik för hennes norrländska dialekt. Inför fotbolls-EM 2021 öppnade Marklund upp i en ärlig intervju om hur hanterar kritiken som hon utsätts för varje gång hon syns och hörs i tv-sammanhang.

Hanna Marklund, TV4
210617 TV4:s Hanna Marklund i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Hon erkände då att hon fortfarande påverkas av de negativa kommentarerna mot henne.
– Det jag menar är att jag inte är en människa som inte bryr mig så mycket om vad andra tycker eller tänker. Det skulle jag säkert önska att jag var ännu mer. Men det är klart att man gillar olika om man tittar på saker. Det är inga konstigheter och det måste man få göra. De flesta människor är väldigt trevliga när man träffar dem och då får jag mycket trevligt bemötande, säger hon i en intervju med SportExpressen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Hennes dialekt

Hon uppfylls verkligen av glädje när en människa kommer fram till henne och ger beröm.
– Det kan vara i en taxibil bara, att någon säger ”jag tycker om att lyssna på dig” eller ”du förklarar på ett enkelt sätt”. Och vissa gillar dialekten. Men det är åt båda hållen också och det kan jag verkligen förstå, säger hon till kvällstidningen.

Hanna Marklund, TV4
210617 TV4:s Hanna Marklund i TV4:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0103

Men det är framförallt den norrländska dialekten som en rejäl vattendelare när det kommer till Hanna Marklund. För inte ens hon själv njuter av att höra sin egen röst i tv-sändningar.
– Det är inte så att jag njuter om jag lyssnar på mig själv så där kan jag tänka ”herregud hur jag låter”. Jag låter så bonnig att det finns inte men jag är ju det också… Jag är oftast stolt över det men jag njuter inte av att lyssna och höra mig själv. Jag tycker att jag låter helt galen, säger hon med ett skratt i intervjun.

Vad tycker du om Hanna Marklund som tv-expert? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: SVT-experten Jonas Erikssons jättekritik mot Cristiano Ronaldo – rasar efter agerandet: ”Respektlöst”

Få våra nyhetsbrev!