Tv-profilen Filip Hammars dundersågning av Sveriges nya förbundskapten Jon Dahl Tomasson: ”Sämsta någonsin!”

Jon Dahl har tagit över som ny förbundskapten för Sverige.
Nu åker han på en rejäl dundersågning av tv-profilen Filip Hammar.
– Är det Sveriges sämsta beslut någonsin?, säger han i ”Fotbollsmorgon”.

Det tog nästan exakt 100 dagar för Sverige att hitta ersättaren till den tidigare förbundskaptenen Janne Andersson. Efter många ”nej, tack” från andra tilltänkta kandidater föll valet till slut på Jon Dahl Tomasson.

Sågar Tomasson

Den tidigare Malmö FF-guldtränaren ska nu leda svenska herrlandslaget in i en nye era. Många har redan tyckt till om den förre danske storspelaren som ny förbundskapten men nu ger sig tv-profilen Filip Hammar in i debatten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jon Dahl Tomasson, fotboll
211123 Jon Dahl Tomasson, head coach of Malmö FF ahead of the UEFA Champions League football match between Malmö FF and Zenit St Petersburg on November 23, 2021 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0341

Och sågar den nya förbundskaptenen fullständigt.
– Är det det rent historiskt det sämsta beslutet Sverige någonsin har tagit? Sedan Poltava eller Lützen eller vad det var, säger Hammar i programmet ”Fotbollsmorgon”, se det här nedanför.
– Du tror inte på dansken?, säger mångårige kollegan Fredrik Wikingsson.
– Nej, nej… Vad ska folk säga då? Det finns väl ingen annan om du inte går ned på nivån att Alexander Axén ska ta över landslaget. Det är väl på den nivån vi är, svarar Hammar.

Hammars kritik

Filip Hammar tycker att svenska landslaget har gjort helt fel i rekryteringen. Som MFF-supporter sedan länge känner han mycket väl till Tomasson som tränare och vad det är för sorts människa.
– Nej, men det här med Jon Dahl… Anledningen till att jag säger det, han var ju Malmös tränare. Men ingen tog honom till sitt hjärta. Han vann ett SM-guld eller var det två, med ett lag som inte inte kan vinna, säger tv-profilen i fotbollsprogrammet, se det här nedanför.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Filip Hammar, fotboll
161106 Filip Hammar är konferencier efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Hammarby den 6 november 2016 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35264

Hammar förklarar att i rollen som förbundskapten för ett landslag behöver man vara på ett visst sätt som människa. Den egenskapen ser han inte alls hos danske tränaren.
– Han är så totalt okarismatisk. Han har svansföring, men noll karisma, säger Filip i sin stora kritik.
– Man vill ju ha någon med karisma. Peter Antoine hade varit bättre, men han är ju inte med oss längre.

Vad tycker du om Sveriges nya förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundhs tydliga kritik om nya förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson: ”Det är skadat”

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev