När Chilavert rånade Maradona på en drömfrispark

När Chilavert rånade Maradona på en drömfrispark

.

José Luis Chilavert och Diego Maradona är två av fotbollsvärldens allra största profiler, två giganter på var sin sida av fotbollsplanen. Ni kan ju bara ana vilken stjärnkrock det blev när duon möttes i en frisparksduell.

Diego Armando Maradona anses av många vara bäst genom tiderna. Här i ett möte mellan de båda Buenos Aires-klubbarna Boca Juniors och Vélez Sarsfield fick han däremot möta sin överman.

Dubbel high-five

Från omkring 30 meter avfyrade Maradona en stenhård frispark som José Luis Chilavert via sina fingertoppar precis lyckades styra i stolpen. Maradona kunde efteråt inte göra annat än att applådera räddningen och göra en dubbel high-five med målvakten.

Och kanske var det inte så konstigt att det var just Chilavert som klarade av att rädda frisparken. Han var själv både en straff- och frisparksspecialist, så han om någon borde känna till alla frisparksknep.

Gjorde hattrick

Under sin karriär gjorde han totalt 67 mål vilket gör honom till den målvakt i historien som gjort näst flest mål efter Brasiliens Rogério Ceni. Chilavert är dessutom den enda målvakten som någonsin gjort ett hattrick.

Se när Chilavert rånar Maradona med en drömräddning: