Tuffa beskedet: Landslagsstjärnan Lotta Schelin lägger av – efter skadehelvetet

I dag kom det tuffa beskedet.
Lotta Schelin lägger ned fotbollskarriären efter sin tuffa nackskada.
– Beslutet har växt fram under våren, säger Schelin i en intervju med TV4.

Med 185 landskamper och 88 landslagsmål, OS-silver, VM-brons, 3 Champions League-titlar, 8 franska ligatitlar och hela 5 diamantbollar kan Lotta Schelin se tillbaka till en lång och mycket framgångsrik karriär. För i dag tog den slut för 34-åringen.

Schelin lägger av

I dag meddelade Schelin det tuffa beslutet att fotbollskarriären är helt över. Svenska landslagsstjärnan har kämpat mot en tuff nackskada senaste året men har nu gett upp drömmen om att återvända till fotbollsplanen igen.
– Beslutet har växt fram under våren. Det blev en sorgeprocess under hela det här året, säger hon om beslutet att lägga av i en intervju med TV4.

För SportExpressen utvecklar hon känslorna efter det tårfyllda avskedet till sporten hon älskar mest i livet.
– Det tog tid innan det sjönk in att jag lämnar fotbollen. Bara tanken på att nicka en boll, det går inte. Aldrig i livet… Men jag vill inte att det ska vara någon begravningsstämning, säger 34-åringen till kvällstidningen.

Sjukskriven just nu

Numera är Lotta Schelin helt sjukskriven på grund av sin nackskada och det enda hon vill efter farvälet till fotbollen är att kunna återvända till ett normalt liv igen.
– Det är inte så att jag ligger i sängen hela dagarna, utom när jag är riktigt dålig. Det är mer att jag är halvdålig, men jag har alltså kommit till den punkten att jag knappt kan göra någonting. Vi ska flytta (från Malmö till Kungsbacka), med det räcker med att jag bär något för att nästa smäll ska komma. Vardagen har mest bestått av promenader och att kanske träffa någon kompis, säger hon till SportExpressen.
– Jag känner mig inte helt handikappad. Problemet är att man vill mer. Ett normalt liv för mig vore att jag skulle kunna jogga, göra saker. Utan att det kommer en motgång.

Dela artikeln för att hylla Lotta Schelin för en lång och fin fotbollskarriär!

LÄS MER: Svennis går till hård attack mot José Mourinho efter Uniteds fiaskostart

Kållereds SK, Hällesåkers IF, Mölnlycke IF, Göteborg FC, Olympique Lyonnais, FC Rosengård och landslaget, jag är stolt över att ha representerat er alla och glad över allt vi har uppnått tillsammans. Det överträffar alla mina drömmar. Jag är tacksam över stödet jag fått från partners, tränare, ledare, mina lagkamrater, vänner, familj och från alla er som följt mig under karriären. Nu väntar nya mål, nya utmaningar. För allt som varit, TACK❤️ I’m proud to have represented all of you and happy for everything that we have accomplished together. I’m thankful for the support that I have gotten from sponsors, coaches, staff members, teammates, friends, family and all of you guys who have been there for me all a along my career. From now on there will be new goals and challenges ahead. From the bottom of my heart, THANK YOU❤️

A post shared by Lotta Schelin (@schelin_official) on

Zlatan avslöjar favorithobbyn – vid sidan av fotbollen: ”Helena lämnar mig och låser dörren”