Svennis går till hård attack mot José Mourinho efter Manchester Uniteds fiaskostart

Manchester United har åkt på en urusel säsongsstart.
Nu kliver Sven-Göran Eriksson ut och svingar mot José Mourinho.
På grund av portugisens hårda hantering av Victor Nilsson Lindelöf.

Det ser väldigt mörkt ut för Manchester United just nu. Efter två raka förluster på tre spelade matcher i Premier League är tränaren José Mourinho mer pressad än någonsin och flera spelare hängs ut för sina svaga insatser.

Hård kritik mot VNL

Den som fått utstå mest kritik av alla är svenske VM-hjälten Victor Nilsson Lindelöf. Nu uppger brittiska medier att VNL ser ut att offras och petas ur matchtruppen av Mourinho till söndagens måstematch mot Burnley.
– Jag kan inte kritisera Victor Lindelöf längre för det har nått till en punkt där han helt enkelt tagit sig vatten över huvudet. Jag tycker faktiskt synd om honom, för att han borde inte spela på den här nivån, sa förre PL-experten Jamie Carragher nyligen.

Svennis till attack

Men nu kliver förre engelske förbundskaptenen Sven-Göran Eriksson ut till försvar för Nilsson Lindelöf och går istället till attack mot Mourinho för hur han har behandlat svensken sedan flytten förra sommaren.
– När du får ta emot sån kritik som spelare eller tränare är livet väldigt svårt. Du måste bara ta dig tillbaka. Men om du inte har en tränare som försvarar dig så blir livet till och med ännu svårare. Väldigt mycket svårare till och med, säger Svennis i en intervju med engelska Sky Sports.
– Nu pratar jag om mig själv, men i alla lag jag har varit, både klubb- och landslag, så tycker jag att man måste skydda sina spelare. Jag måste säga att Lindelöf gjorde två jättemisstag i senaste matchen och han hade bara tur som kom undan med båda dem. Men det är inget man förväntar sig av honom, vi pratar om en väldigt bra fotbollsspelare. Han har varit fantastiskt för Sverige och tog dem till kvartsfinal i VM. Han är en bra spelare, det är inget tvivel om det, säger Svennis i intervjun.

Dela artikeln om du också håller med Svennis!

LÄS MER: Här är VM-hjälten Ola Toivonens nya – och väldigt oväntade – klubb

Zlatan avslöjar favorithobbyn – vid sidan av fotbollen: ”Helena lämnar mig och låser dörren”