Tränarens jättehyllning till Robin Olsen efter succédebuten i Roma

Robin Olsén fick chansen från start i Serie A-premiären och höll nollan direkt.
Då får svensken ta emot finfina hyllningar från Roma-tränaren Eusebio Di Francesco.

Det var länge osäkert huruvida Robin Olsen skulle finnas med från start i Serie A-premiären. Men när väl Roma gick in på bortaarenan Olimpico Grande under söndagseftermiddagen var det den svenske landslagsmålvakten som skulle hjälpa laget att besegra Torino.

Och det slutade med en riktigt fin start i sin nya klubb för Olsen. Svensken höll nollan i 1-0-segern.

Olsen hyllas: ”Tillfört en trygghet”

Olsen stod för flera fina räddningar under matchens gång, men var nära att stå för en rejäl tavla strax efter halvtidspausen.

28-åringen stod trots det stark och fick fira sin ligadebut med Roma med seger. Efter matchen hyllas han av klubbens tränare Eusebio Di Francesco.
– Olsen har verkligen tillfört en trygghet till laget, även bortsett från det ögonblicket av osäkerhet, säger han till Romas hemsida och fortsätter:
– Det handlade inte bara om de räddningar som han gjorde. Han spelade även med bollen vid fötterna, trots sin längd. Jag är väldigt nöjd med det.

Godkända betyg

I de italienska tidningarna får Olsen också godkända betyg. Både Corriere Dello Sport och Gazzettan ger svensken 6/10 efter debuten.

”Han skickade inte ut en känsla av stor säkerhet (kanske var han spänd), men det han skulle ta det tog han. Med möjlighet att förbättra”, skriver Gazzetta Dello Sport enligt Fotbollskanalen.
”Olsen gjorde fina räddningar och några skärrande ögonblick. En darrig utboxning. Lagkamraterna försökte undvika att få honom att spela med fötterna så mycket som möjligt. Två fina ingripande på slutet”, skriver Corrierre Dello Sport.

På måndag får Olsen göra debut inför Roma-fansen när laget tar emot Atalanta i ligan.

Dela för att hylla Robin Olsens debutinsats!