Thomas Ravellis tydliga ord om Janne Andersson – och pekar ut gamla lagkamraten som ny förbundskapten

Thomas Ravellis tydliga ord om Janne Andersson – och pekar ut gamla lagkamraten som ny förbundskapten

Thomas Ravelli vill se förändring i det svenska landslaget.
Och han har ett förslag till vem som bör ta över som förbundskapten.
– Han tycker jag ska ta över faktiskt, säger Ravelli till Sportbibeln.

Nästa år är det 30 år sedan Thomas Ravelli blev hjälte under VM 1994 med sina straffräddningar. För dagens landslag går det inte lika bra. Blågult missade VM 2022 och kommer med allra största sannolikhet inte kvalificera sig till EM 2024 i Tyskland.

Orden om Janne Andersson

Thomas Ravelli, 64, fortsätter följa landslaget, och är besviken på hur det sett ut de senaste par åren. Den före detta målvakten menar att Blågult har ”oerhört stora problem” och att det måste till en drastisk förändring.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli Janne Andersson Jonas Thern
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

Men Ravelli tycker inte nödvändigtvis att det behöver vara en förändring på förbundkaptensposten eller att Janne Andersson behöver avgå.
– Min åsikt är: Känns det som att han kan bidra så är det klart han ska vara kvar, men den känslan måste han ha själv också. Om han känner att ”nej, det här går inte längre”, då räcker det. Men jag tror Janne vet det själv i så fall, säger han till Sportbibeln.

Ravellis nya förbundskapten

Även om Janne Anderssons framtid hänger löst så går hans kontrakt ut nästa år. Att Sverige får en ny förbundskapten inom en snar framtid är därför mycket troligt.

Då vet Ravelli vem han vill se.
– Jag tycker ju Jonas Thern, han tycker jag ska ta över faktiskt. Han har ju tränat många spelare till att bli oerhört duktiga och det känns som att han ger dem otroligt bra självförtroende. De går ut på plan och vågar saker och ting och skapar ett spel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli Janne Andersson Jonas Thern
221019 Värnamos tränare assisterande Jonas Thern under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan GIF Sundsvall och Värnamo den 19 oktober 2022 i Sundsvall. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0060

Jonas Thern tränar just nu IFK Värnamo. Det har han gjort sedan 2019, och 2021 vann klubben Superettan och kvalificerade sig till Allsvenskan för första gången i klubbens historia.
– Kolla på Värnamo, den lilla föreningen hänger kvar i Allsvenskan, det är ju helt otroligt egentligen, säger Ravelli om Therns gärning i klubben.

LÄS MER: Thomas Ravellis stenhårda kritik mot svenska landslaget – VM 94-hjältens ärliga ord: ”De har oerhört stora problem”