Thomas Ravellis oväntade avslöjande om vad han gjort med alla priser och pokaler efter spelarkarriären

Thomas Ravellis oväntade avslöjande om vad han gjort med alla priser och pokaler efter spelarkarriären

Thomas Ravelli är en av våra stora idrottshjältar i Sverige.
Han har vunnit en hel del drös med titlar och utmärkelser genom åren.
Men du kommer att bli förvånad när du får höra vad han gjort med alla pokaler och troféer.

Så många oförglömliga idrottsögonblick som legendariske målvakten Thomas Ravelli har gett svensk fotboll under åren. Han slog igenom hos Öster och tog sedan steget till IFK Göteborg och ut i Europa med spel mot världens bästa i Champions League.

Ravellis karriär

Men framförallt är han mest känd och ihågkommen för vad han gjorde i det svenska landslaget och då tänker vi så klart på den ikoniska bragdsommaren 1994. När hela Sverige dansade en varm sommar och fotbollshjältarna i USA kom hem med ett legendariskt VM-brons.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, fotboll
911102 Fotboll, Skandiacupen, Final, AIK – IFK Göteborg, 2-3: Thomas Ravelli, målvakt i Göteborg jublar med pokalen. Foto: BILDBYRÅN / 15495

Ravelli har vunnit en hel del under fotbollskarriären i form av åtta SM-guld (flest av alla någonsin), VM-bronsmedaljen, Bragdguldet, Guldbollen, cupguld och även efter karriären med segrar i tv-programmen ”Mästarnas mästare” och ”Superstars”. Det har helt enkelt blivit väldigt många pokaler och utmärkelser genom åren för målvaktsikonen.

LÄS MER: När Thomas Ravelli stoppade självaste Diego Maradona – och fick ikonen att gapskratta med två klockrena ord

Ärofyllt pris

Ett av de allra finaste priserna kom 2001 när Thomas Ravelli fick kliva upp på scenen under Idrottsgalan för att ta emot ”Tidernas idrottsögonblick”, för sin oförglömliga straffräddning mot Rumänien i VM-kvartsfinalen 1994. Men när en journalist kom på besök dagen efter så kom en oväntad hemlighet upp till ytan.
– Jag njuter fortfarande. Jag har inte varit så bra på det tidigare. Att stanna upp och bara känna efter. Men jag försöker lära mig, sa en stolt Ravelli till Expressen då.
– Jag vill passa på att tacka till alla. Tack!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, fotboll
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

Mitt på vardagsrumsbordet stod det prestigefulla priset från Idrottsgalan men det var också den enda som var synlig i Ravellis hem. Alla andra priser och pokaler från en lång och framgångsrik karriär saknades helt.
– Alla andra priser som Thomas fått är så fula. Det här är skapligt snyggt och kan stå framme åtminstone till ni tagit bilden och gått härifrån, berättade frun Cathrine Ravelli för kvällstidningen.

LÄS MER: Brasseikonens oväntade attack mot Sverige – pekar ut Thomas Ravelli som en fuskare: ”Jag tror inte att…”

Fruns förbud

Sanningen var att frun faktiskt ”förbjudit” pokaler att stå framme och istället förvisats till vinden, förrådet eller någon garderob.
– Och jag har böjt mig för överheten, sa Thomas Ravelli ödmjukt och med ett leende.

Det här var alltså 2001, åren har gått sedan dess och det verkar som att frun har ändrat sig för att i en bild från 2019, se den här nedanför, kan man tydligt se att Ravelli har fått plocka fram flera priser i hemmet. Det verkar som att ”Tidernas idrottsögonblick”-trofén blev startskottet för en alldeles egen pokalhylla i hemmet.

Är Thomas Ravelli en av våra främsta målvakter genom tiderna? Dela artikeln och säg din åsikt!

Thomas Ravelli, fotboll
191029 Thomas Ravelli med sina priser och pokaler sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456