SVT-expertens utspel om Sverige – efterlyser nu den helt avgörande pusselbiten i truppen: ”Vi har inte det”

Ny landslagstrupp presenterad av Janne Andersson.
Då finns det en pusselbit som Daniel Nannskog saknar.
– Vi har inte det, säger han.

Ett tätt matchande väntar Sverige när Nations League drar igång i juni. Fyra matcher på tio dagar, och på onsdagen presenterade Janne Andersson de spelare som ska ta sig an uppgiften.

Flera nya namn

Och en del förändringar var att vänta. Bara för ett par dagar sedan berättade Marcus Danielsson att han inte kommer fortsätta i landslaget. Det kom även ut rapporter att Zlatan Ibrahimovic tackar nej, och Albin Ekdal är skadad.

220518 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on May 18, 2022 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

I trions frånvaro var det givetvis ett par nya ansikten i Janne Anderssons trupp. Lilles Gabriel Gudmundsson och Djurgårdens Hjalmar Ekdal är ett par helt nya namn, och som inte var med i den senaste landslagssamlingen.

– Truppen känns kittlande. Det känns bra och spännande med Gabriel Gudmundsson (Lille). Det var lite oväntat att Hjalmar Ekdal är med, men Janne Andersson var tydlig med att det handlar om att se och lära, säger experten Daniel Nannskog till SVT.

”Vi behöver verkligen det…”

Även mittbacken Alexander Milosevic är med. Men trots att en del nya namn finns med i truppen så efterlyser Daniel Nannskog en avgörande pusselbit.

– Jag skriker efter en stabil mittback bredvid Victor Nilsson Lindelöf, säger han och fortsätter:

220329 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden looks dejected after the FIFA World Cup Qualifier play-off final between Poland and Sweden on March 29, 2022 in Katowice. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

– Nu har Milosevic (AIK) och Carl Starfelt (Celtic) chansen. Men jag vill ha den där givna mittbacken, och det har vi inte. Jag hoppas att det kan utkristallisera sig nu under Nations League, att vi får en ny bjässe. Vi behöver verkligen det i landslaget.

Sverige inleder Nations League med en bortamatch mot Slovenien den 2 juni.

LÄS MER: Oroande framtidsbeskedet om Zlatan Ibrahimovic i Italien – slår nu fast: ”Det är ett mysterium”

Få våra nyhetsbrev!