Oroande framtidsbeskedet om Zlatan Ibrahimovic i Italien – slår nu fast: ”Det är ett mysterium”

Skadeproblemen fortsätter.
Nu oroar man sig för Zlatans framtid i Italien.
”Det är ett mysterium”, skriver SempreMilan.

Zlatan Ibrahimovic är inte purung längre, och hans skadeproblematik börjar bli allt mer påtaglig. När han är hel och får spela för Milan så råder det inga tvivel om vilken duktig fotbollsspelare han är, men de senaste månaderna har han mest suttit på bänken och läktaren, och kanske fått lite mer av en ledarroll på avbytarbänken och i omklädningsrummet.

”Är ett mysterium”

Framför allt så är det Ibrahimovics knä som oroar, och det har hållit honom borta från Milans trupp i närmare hälften av årets ligamatcher. Faktum är att han sedan i february bara vid ett tillfälle spelat mer än 23 minuter under en och samma match, och i helgens blytunga seger mot Atalanta fick han inte ens komma in från bänken.

220515 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Milan and Atalanta on May 15, 2022 in Milano. Photo: IFrancesco Scaccianoce / BILDBYRÅN

Och det var ju inte vilken match som helst. Det var Milans sista ligamatch på hemmaplan för säsongen, och det kan mycket väl ha varit Zlatans sista på hemmaplan med klubben. Svensken har ett utgående kontrakt, och med tanke på skadehistoriken under det här året är det långt ifrån självklart att det blir någon fortsättning. Därför hade många räknat med att det åtminstone skulle bli några minuters spel i helgen, men så blev det alltså inte.

”Kan inte fortsätta”

Och det skapar reaktioner i Italien. Sajten SempreMilan, som bara inriktar sig på just Milan, skriver att det finns en växande oro för Ibrahimovics framtid, och att ”hans framtid förblir ett mysterium”.

”Han kan inte fortsätta som det har varit nu, och någon typ av behandling kan vara ett måste efter säsongens slut”, skriver man.

220515 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A game between Milan and Atalanta on May 15, 2022 in Milano. Photo: IFrancesco Scaccianoce / BILDBYRÅN

Milan kan säkra ligatiteln i helgen, men frågan är om det blir några minuter alls för svensken i den matchen. I helgen fanns dessutom hans familj på plats på matchen – nära avbytarbänken – vilket många tyder som ett tecken om att det kan ha varit en av Ibrahimovics sista framträdanden. 

LÄS MER: Nya uppgifter i Italien om Zlatan Ibrahimovic – då kommer svenskstjärnan lämna beslut om sin framtid

Få våra nyhetsbrev!