SVT-expertens utspel inför Sveriges måstematch – som får Daniel Nannskog att reagera: ”Oj, oj!”

Lisa Dahlkvist vill peta Magdalena Eriksson i Sveriges måstematch mot Schweiz.
Utspelet får expertkollegan Daniel Nannskog att reagera.
– Oj, oj!, säger han.

Sverige fick 1-1 i EM-premiären mot Nederländerna och nu talar mycket för att det blir en målskillnadsaffär om förstaplatsen i gruppen. Sverige har kvar att möta Schweiz och Portugal – två matcher som på pappret bör ge sex poäng – och varje mål är således viktig i de två avslutande gruppspelsmatcherna.

Utspelet inför måstematchen

Sverige har varit självkritiska mot insatsen i premiären, och man vill framför allt se ett högre bolltempo i matchen mot Schweiz, som spelas på onsdagskvällen. Och Lisa Dahlkvist, SVT-expert under mästerskapet och med över 100 landskamper i bagaget, vill se en förändring i startelvan.

Foto: SVT

Skulle Sverige gå över till en fyrbackslinje vill nämligen Dahlkvist se att Magdalena Eriksson, stor stjärna i Chelsea, petas ur mittlåset.

 – Jag tycker vi ska ha Nathalie Björn kvar i startelvan. Jag tycker man tappar de fina uppspelen som hon har annars. Hon kan spela in bollen på Seger, Angeldahl och Asllani. Hon har mycket bättre fot än Eriksson som jag skulle välja att plocka bort, säger hon i SVT.

Nannskog chockad

Sverige valde att ställa upp med en trebackslinje i premiären, men nu talar mycket för en fyrbackslinje. Och Dahlkvist önskan att peta Eriksson förvånad Daniel Nannskog.

 – Oj, oj! Du väljer att ta ut ”Magda” där?, säger en mycket förvånad Nannskog.

Foto: SVT

Dahlkvist förklarar sedan sin tanke.

 – Jag gör faktiskt det. Jag tycker inte att hon varit på sin högstanivå, Björn skulle tillföra mer i den här matchen. Man kan få ett bättre passningsspel nerifrån. 

LÄS MER: När superprofilen Peter Crouch träffade på Ronaldo under semestern – och fick alla sina drömmar krossade