När superprofilen Peter Crouch träffade på Ronaldo under semestern – och fick alla sina drömmar krossade

Peter Crouch såg plötsligt en av sina stora idoler under en semester.
Han gick fram till Ronaldo för att ta en bild.
Men han lämnade sorgset.

Peter Crouch och Ronaldo var inte direkt lika varandra på planen, varken till fysik eller spelstil. Ronaldo var underbarnet som snittade nästan mer än ett mål per match redan som tonåring i Europa, och som vann VM och spelade i världens största klubbar.

Mötet med Ronaldo

Hade det inte varit för alla skador menar många att Ronaldo hade varit den bästa anfallaren genom alla tider, men han är fortfarande med i diskussionen kring den titeln. Peter Crouch, å andra sidan, var inte lika teknisk, och inte lika snabb. Han hade heller inte lika bra skott, men han var lång. Och huvudspelet ledde till spel i storklubbar som Liverpool och Tottenham.

070827 Fotboll, engelsk, Liverpool, träning: Peter Crouch. © Bildbyrån

Crouch var dock en stor profil vid sidan av planen, under åren som spelare – men framför allt efter. I dag är han en omtyckt expert i tv, och han är inte blyg för att bjuda på helsköna stories från tiden i den absoluta toppen av världsfotbollen. Crouch är välkänd – men för Ronaldo var han totalt okänd.

Fick drömmarna krossade

Crouch borde vara lätt att känna igen, men när engelsmannen fick syn på Ronaldo under en semesterresa till Ibiza så gick det inte som han hade önskat.

– Jag såg honom på stranden. Han var upptagen med att hälla i sig öl, samtidigt som han hade ett askfat som balanserade på magen. Varje gång han var färdig med en dricka, gick supermodellen han var med iväg och hämtade en ny åt honom, har Crouch sagt.

Ronaldo, Brasilien
020630 Fotboll, VM, final, Tyskland – Brasilien: Ronaldo avgjorde finalen. Jubel. © Bildbyrån – Cop 7

Crouch ville åtminstone inte låta ögonblicket passera, och han gick fram för att be om en selfie – med hopp om att bli någorlunda igenkänd.

– Chansen att få en bild med honom var för bra för att vara sann, så jag gick dit i hopp om att han skulle säga: ”Åh, du är Crouch!”, men han hade inte en aning om vem jag var.

– Bilden togs i alla fall, och jag lämnade utan att han hade någon som helst vetskap om att jag var fotbollsspelare.

LÄS MER: Häftiga uppgifter: Snorrika PL-klubben har bestämt sig – vill värva Alexander Isak för ny rekordsumma