SVT-experten Ola Toivonens kritik mot Slovakien – och agerandet före(!) matchen: ”Tycker inte om det”

Viktig match mot Sverige.
Då sågas Slovakien för sitt agerande inför avspark.
– Personligen gillar jag inte det, säger Ola Toivonen.

Sverige fick 0-0 med sig mot Spanien ifrån EM-premiären i en insats som både hyllats och sågats. Många menade att Sverige spelade för defensivt och försiktigt, samtidigt som många var lyriska över den oväntade poängen som man ändå fick med sig.

Stora kritiken

Annat tonläge var det i Slovakien inför den andra matchen. Inför premiären mot Polen var man rejält uträknade, men efter ett självmål, och ett hörnmål av storstjärnan Milan Skriniar, så blev det vinst med 2-1 och plötsligt hade Slovakien i en jättechans att faktiskt ta sig vidare från gruppen. Matchen mellan Sverige och Slovakien spelas på en jättearean i Sankt Petersburg, Ryssland, och för de slovakiska spelarna var det tydligt en häftig upplevelse.

Marek Hamsik, Slovakien
210618 Marek Hamsik of Slovakia during the UEFA Euro 2020 Football Championship match between Sweden and Slovakia on June 18, 2021 in Saint Petersburg. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / JM0141

Inför matchen gick de nämligen storögt in på gräsmattan på arenan med en selfiepinne i handen, och de ställde sig därefter på planen och tog bilder med varandra. Just det agerandet sågades i SVT:s studio, av experten och den förre landslagsspelaren Ola Toivonen.

– Jag tycker personligen inte om när man står och tar kort på varandra där i ett mästerskap, säger Toivonen.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

”Inte någon turist”

Toivonen menar att de slovakiska spelarna borde agerat lite större.

– Gå ut och känn på gräset och spela inte som att du är någon turist, säger han.

Ola Toivonen, SVT
210617 SVT:s Ola Toivonen i SVT:s EM-studio inför en sändning under fotbolls-EM den 17 juni 2021 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / NL0004

Matchen mellan Sverige och Slovakien startade vid 15 och den första halvleken bjöd inte på någon större underhållning och efter 45 spelade minuter var ställningen 0-0.

Skulle Sverige förlora poäng i matchen mot Slovakien så behövs troligen seger i den sista gruppspelsmatchen, mot Polen, för att ha chans att gå vidare. De två övriga nationerna i gruppen, Spanien och Polen, spelar klockan 21 på lördagskvällen.

LÄS MER: EM-stjärnans helt klockrena hån mot storstjärnorna – som får varenda tv-tittare att garva läppen av sig

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!