Sveriges premiärmotståndare Spaniens besked inför EM – vaccinerar nu samtliga(!) spelare: ”Blir enklare”

Smitta även i Spanien.
Nu vaccineras samtliga spelare i landslaget, och många tycker att Sverige borde ta efter.
”Syftet med den här vaccinationen är att göra det enklare för Spanien att spela EM med full säkerhet”, skriver förbundet på sin hemsida.

Veckan har varit kaosartad för Sverige, då Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg båda testats positivt för covid-19, och således tvingats lämna landslagssamlingen. Beskeden har betytt stor oro för samtliga ledare och spelare, och Janne Andersson har menat att det varit svårt att fokusera på enbart fotbollen.

Spaniens besked

Men det är inte bara Sverige som drabbats. Även Spanien, som ju Sverige möter i premiären på måndagskvällen, har drabbats av två fall. Först i form av lagkaptenen Sergio Busquets, men därefter även mittbacken Diego Llorente. Spanien har nu dock valt att agera.

LÄS MER: Fotbolls-EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat

190323 Luis Enrique, head coach of Spain, during a press conference after the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Norway on March 23, 2019 in Valencia. Photo: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

Det har i flera dagar spekulerats om det, och under torsdagskvällen meddelade det spanska fotbollsförbundet till slut att samtliga spelare under fredagen kommer att vaccineras mot sjukdomen.

”Syftet med den här vaccinationen är att göra det enklare för Spanien att spela EM med full säkerhet”, skriver förbundet på sin hemsida.

Janne Andersson tydlig

Vilket vaccin som spelarna tilldelas kommer att varieras för att säkerställa att ingen får biverkningar. Vaccineringen har även den lett till viss oro då många menar att spelarna kan påverkas så mycket av det och det ger konsekvenser över matchen mot Sverige. Men klart är i alla fall att Spanien – troligtvis – haft sitt sista coronafall inom truppen.

190322 Luis Enrique, head coach of Spain, during a training session on March 22, 2019 in Valencia. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

I Sverige har kritiken stundtals varit stor mot landslaget och att smittan fick ta sig in i laget. Många har dessutom menat att landslaget borde fått gå före i vaccineringskön och fått en varsin spruta någongång under våren, eller alternativt under den här samlingen. Janne Andersson har dock med all tydlighet sagt att det är självklart att landslaget inte ska gå före i någon kö.

Vad tycker du, borde Sverige ha vaccinerat sina spelare inför EM?

LÄS MER: Sebastian Larssons tydliga besked – sätter ned foten mot reglerna under EM: ”Det blir bara larvigt”

Få våra nyhetsbrev!