Sveriges missnöje inför OS-finalen – svenska spelarnas tydliga kritik: ”Det här hade aldrig hänt herrarna”

Sverige är klart för OS-final – klockan 04.00.
Något som verkligen irriterar de svenska spelarna.
– Jag vet inte hur de tänkte, säger Kosovare Asllani till SportExpressen.

Efter fem raka segrar i OS-fotbollen är Sverige nu klart för OS-final. Svenskorna kämpade och slet i nästan 100 minuter i dag för att besegra Australien med 1-0 i semifinalen.

Sverige i final

Nu väntar en OS-final mot skrällaget Kanada på fredag. Men det finns ett stort problem – då matchen spelas 04.00 på natten enligt svensk tid, vilket innebär 11.00 mitt på dagen enligt japansk tid.

Sverige, OS 2021
210802 Caroline Seger of Sweden in the women´s football match between Australia and Sweden at Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / DS0185

En av förklaringarna är att amerikanska tv-kanalen NBC önskat att matchen skulle spelas på kvällen i USA, om USA hade nått OS-finalen. Men nu blev det inte så och den obekväma avsparkstiden står kvar.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Svensk kritik

Flera svenskar är irriterade efter slutsignalen och vädrar sin kritik mot arrangörerna.
– Det var väl bara för att USA skulle vara i final. Det känns lite tråkigt att man går efter deras tid. Det hade varit uppskattat om de kunde ändra det, men det kommer de säkert inte göra. Men det är lika för båda, så de är bara att acceptera. Det är bara att förbereda sig på att det kommer bli tidigt, och det kommer bli varmt, säger lagkaptenen Caroline Seger till SportExpressen.

Sverige, OS 2021
210802 Marika Domanski Lyfors, team manager and Kosovare Asllani of Sweden in the women´s football match between Australia and Sweden at Tokyo 2020 Olympic Games on August 2, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0185

Framförallt kommer den extrema värmen mitt på dagen i Japan att bli ett stort bekymmer för spelarna på planen.
– Jag vet inte hur de tänkte när de satte den elva, de kanske hade räknat med att USA var i final, men nu är vi där och jag hoppas Sverige är redo att vara uppe hela natten så det får bli lite kvällsfika och vara redo för att se oss ta hem guldmedaljen, säger Kosovare Asllani till kvällstidningen.

Inte heller högerbacken Hanna Glas är särskilt nöjd med avsparkstiden för OS-finalen.
– Det hade aldrig hänt på herrsidan, det är jag ganska säker på, säger hon i ett uttalande.

Håller du med om kritiken? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: OS-pampens kritik efter svenska hjältarnas kupp – duon bröt mot reglerna: ”Det är mitt fel”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!