Sveriges mardröm i VM-semifinalen – förlorar efter otroliga jättedramat i slutminuterna

Sverige går miste om VM-finalen.
Efter att Spanien avgjort sent med en riktig kalldusch.
Nu väntar bronsmatch för det svenska damlandslaget.

VM-semifinalen mellan Sverige och Spanien var länge ett ställningskrig och en enorm kamp på planen. Första halvleken blev mållös och det skulle dröja väldigt länge innan matchens första mål kom men sedan blev det ett otroligt drama i slutminuterna.

Spaniens mål

Sverige hade några fina lägen men det var framförallt Spanien som var närmast ett ledningsmål på tisdagsmorgonen. Spanjorskorna var också det mer spelskickliga laget som styrde spelet medan Blågult hade svårt att få till längre anfall.

Sverige, fotbolls-VM
230815 Nathalie Björn and Johanna Rytting Kaneryd of Sweden leave the pitch at half time during the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0694

Drabbningen såg ut att gå till förlängning men med runt tio minuter kvar av matchen slog Spanien till genom inhopparen Salma Paralluelo. Enormt jubel utbröt för spanjorskorna och det blev en riktig kalldusch för svenskorna.

Sverige kvitterar

Men det fanns fortfarande tid kvar och kort senare kom den så viktiga kvitteringen. Även den här gången var det en inhoppare i form av Rebecka Blomqvist som ordnade den svenska kvitteringen till 1-1 genom ett riktigt klassmål.

230815 Mariona Caldentey of Spain and Kosovare Asllani of Sweden during the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Dock skulle glädjen komma att bli oerhört kortvarig då Spanien kom med ytterligare en kalldusch i slutet. Bara någon minut efter kvitteringsmålet fick ytterbacken Olga bollen utanför straffområdet och drog till distinkt via ribban till 2-1.

Missar VM-final

Ytterligare ett enormt spanskt jubel utspelade sig på gräset och ett mycket tungt insläppt mål Sverige. Trots sju minuters tillägg lyckades inte Sverige komma ikapp ännu en gång och åkte på turneringens första förlust med 1-2.

Därmed går Sverige miste om den åtråvärda VM-finalen och får nu samla sig inför bronsmatchen som väntar på lördag.

Vad tycker du om Sveriges insats i VM-semifinalen? Dela artikeln och säg din åsikt!