Zecira Musovics enorma hyllning till måldrottningen och bästa vännen Amanda Ilestedt: "Väldigt få förunnat"

Zecira Musovics enorma hyllning till måldrottningen och bästa vännen Amanda Ilestedt: ”Väldigt få förunnat”

Båda två har gjort stor succé i VM hittills.
De är dessutom bästa vänner vid sidan av planen.
Nu hyllar Amanda Ilestedt och Zecira Musovic varandra till skyarna.

Sverige har stormat fram i fotbolls-VM och imponerat stort. Två av de största succéspelarna hittills är utan tvekan skyttedrottningen Amanda Ilestedt och succémålvakten Zecira Musovic.

Musovic hyllar

Backen Ilestedt har överträffat alla förväntningar och inte bara varit skicklig defensivt utan även gjort sensationella fyra mål framåt och är tvåa i VM-skytteligan. Medan Musovic har växt mer och mer mellan stolparna och fick sitt stora internationella genombrott med en superinsats mot USA i åttondelsfinalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
230811 Goalkeeper Zecira Musovic and Amanda Ilestedt of Sweden celebrates after the FIFA Women’s World Cup quarterfinal between Japan and Sweden on August 11, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0685

Vid sidan av planen är succéduon bästa vänner sedan många år tillbaka och har spelat tillsammans i både Rosengård och svenska landslaget under karriärerna. Det betyder nu mycket för båda två att få göra den här resan sida vid sida.
– Det är jättekul. Att få dela sådana här stunder med sin bästa kompis och få uppleva ett mästerskap, det är helt fantastiskt. Det är väldigt få förunnat, tror jag, och det är nånting som jag är väldigt glad över, säger Musovic till Sportbladet och hyllar Ilestedt.
– Oj Gud, en fantastisk människa. Alltså verkligen min bästa kompis som jag tycker bara det bästa om och som jag önskar allt det bästa i livet.

LÄS MER: Hedvig Lindahl tvingas be om ursäkt efter oväntade orden om Sverige i VM: ”Sämst i världshistorien”

Ilestedt hyllar

Medan Musovic har räddat bollar gång på gång har hon fått följa vännens enorma genomslag i det andra straffområdet. Där Ilestedt har öst in mål och utsetts till matchens lirare i tre av fyra matcher som hon spelat.
– Jag vet hur mycket Amanda har arbetat för det här. Någonstans så finns vi alltid där för varandra både när det går bra och när det går mindre bra. Så jag är extremt glad för hennes skull att hon får verkligen den uppståndelsen som hon förtjänar, säger Musovic i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, fotbolls-VM
190708 Goalkeeper Zecira Musovic and Amanda Ilestedt pose with their medals during the bronze celebrations of the Swedish women’s national team after the FIFA Women’s World Cup on July 8, 2019 in Gothenburg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Amanda Ilestedt tackar för lovorden från vännen och skickar rakt tillbaka vackra hyllningsord.
– Det är jättekul. Jag gläds otroligt mycket för henne. Hon har gjort det så bra under många år och jag vet vilket jobb och arbete hon har gjort både på och utanför planen att komma hit idag. Så det är fantastiskt kul att se, säger Ilestedt till kvällstidningen.

LÄS MER: Kosovare Asllanis vackra hyllning till Peter Gerhardsson – säger nu det som alla tänker: ”Vi älskar det”

Det återstår att se om bästa vännerna även får fira nya VM-medaljer i helgen, precis som man gjorde 2019 när det blev VM-brons för båda två.

Hur tror du att det går för Sverige i VM? Dela artikeln och säg din åsikt!