Sverige till OS-semifinal efter ny uppvisning – slår ut värdnationen Japan: ”De gör det strålande”

Sverige är klart för OS-semifinal!
Efter ännu en strålande insats och 3-1 mot värdnationen Japan.
– Sverige har gjort det strålande och vad kan man mer bergära, säger experten Jens Fjellström i Discover Plus.

Svenska fotbollsdamerna fick en drömstart på OS när man besegrade stora guldfavoriten USA med klara 3-0 i premiären. Sedan fortsatte man visa upp fotboll i världsklass och gick rent med tre raka segrar i gruppspelet.

Drömstart

Det gav en OS-kvartsfinal mot värdnationen Japan, som bara slutade trea i sin grupp. Inför matchen var därför Sverige storfavoriter och man infriade alla förväntningar redan efter sju minuters speltid.

Sverige, OS
210730 Magdalena Eriksson of Sweden celebrate with teammates after scoring the 1-0 goal in the women’s football match between Sweden and Japan at the Tokyo 2020 Olympic Games on July 30, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / JL0146

När svenskorna fick den absolut bästa starten på kvartsfinalen genom att Magdalena Eriksson nådde högst på ett inlägg från Fridolina Rolfö och nickade in 1-0-målet. Sverige öste sedan på och gick för 2-0-målet när man chockades helt efter 23 minuter.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Japan-chock

Japan ställde om i en kontring och Mina Tanaka stötte in kvitteringsmålet till 1-1. Det kunde sedan bli ännu värre tio minuter senare när Japan blev tilldömda en straff, men efter VAR-granskning ändrade domaren beslutet och straffsparken uteblev.

Sverige, OS
210730 Stina Blackstenius of Sweden celebrates after the 2-1 goal in the women’s football match between Sweden and Japan at the Tokyo 2020 Olympic Games on July 30, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / JL0146

Istället för 2-1 Japan blev det istället Sverige som gjorde 2-1 i den 53:e minuten när Stina Blackstenius frispelades i straffområdet. Svenska skyttekungen höll ifrån sin back och kunde kyligt pricka in ännu ett ledningsmål för Blågult.

”Strålande”

Ännu bättre skulle det bli en kvart senare när Sverige tilldelades straff efter en VAR-granskning som visade hands på en japanska. Kosovare Asllani var hur lugn som helst och placerade tryggt in det så viktiga 3-1-målet.
– Den här matchen har varit lite läskig för Sverige som stora, stora favoriter. Det har bara funnit saker att förlora och Japan gjorde sin bästa halvlek i första. Men Sverige har gjort det strålande och vad kan man mer bergära, säger experten Jens Fjellström i Discovery Plus.
– Det känns som att Sverige fick ihop sitt försvarsspel i andra halvlek, jämfört med första och japanerna fick göra byte efter byte men utan att lyckas komma till något farligt.

Nu får Blågult på allvar chansen att göra upp om medaljerna i OS-fotbollen. Sverige ställs mot Australien i OS-semifinalen som spelas på måndag, då får vi veta om det till slut blir svensk final eller bronsmatch.

Dela artikeln för att hylla våra svenska fotbollsdamer!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */