Sverige startar helt nytt landslag – i Fifa: "Vi letar efter de bästa spelarna"

Sverige startar helt nytt landslag – i Fifa: ”Vi letar efter de bästa spelarna”

Nu händer det grejer!
Svenska fotbollförbundet, SvFF, startar ett helt nytt landslag – i Fifa.
– Vi vill att det här ska bli en drivkraft för alla hundratusentals ungdomar som spelar Fifa varje dag, säger förbundskaptenen Ivan Lapanje till Sportbladet.

Dagen är kommen. Nu kan alla Fifa-spelare runt om i Sverige få dra på sig landslagströjan och representera vårt land – med en handkontroll.

I dag startade Svenska fotbollförbundet, SvFF, sitt allra första officiella E-sportlandslag. Fifa-landslaget är fött!

Stjärnan blir förbundskapten

Och förbundskaptenen för det nystartade landslaget blir en riktigt världsstjärna i branschen. Före detta världsmästaren Ivan ”BorasLegend” Lapanje kliver in i rollen som spelande förbundskapten för det svenska Fifa-landslaget.
– Det är en väldigt stor ära. Det här är en fantastisk möjlighet att väva samman den virtuella fotbollen med den fysiska. Det finns väldigt många ungdomar som spelar FIFA som drömmer om att bli FIFA-stjärnor, och för dem finns det nu ett ultimat steg. Från att kanske vara dominant i kompisgänget till att kunna nå landslaget, säger Lapanje till Sportbladet.

Landslaget ska innehålla fyra spelare och tre platser är redan tagna. Förutom Lapanje har även Simon ”Zimme” Nystedt och Olle ”OlleLito” Arbin fått den stora äran att få bära landslagströjan. Nu ska förbundskaptenen Lapanje hitta den fjärde och sista spelaren.

Letar efter sista spelaren

Planen är att utse en till spelare under sommaren genom olika uttagningar.
– Jag ska försöka hitta de bästa spelarna. Jag ansvarar för att ta ut truppen och kommer titta på spelare som har presterat bra i tävlingar och som verkar intressanta, säger han och meddelar att platsen är öppen för vem som helst.
– Vi vill att det här ska bli en drivkraft för alla de hundratusentals ungdomar som spelar FIFA varje dag.

Den första officiella landskampen för svenska Fifa-landslaget väntas bli i höst. Sedan finns det planer på ett officiellt VM om två år.

Känner du någon som skulle platsa i Fifa-landslaget? Dela artikeln med den!

LÄS MER: Nya planen för tv-spelet Fifa – som får alla att jubla!

Klockrena parodin visar EXAKT hur det är att spela FIFA 18

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);