Svenske VM-stjärnans klockrena agerande – hyllas stort efter svaret till nättrollet

En Twitter-användare ifrågasatte varför Sveriges VM-premiär mot Chile avbröts på grund av vädret.
Då svarade stjärnmålvakten Zećira Mušović på allra bästa sätt – och hyllas nu stort.
”Vilken stjärna du är!!”, skriver en användare.

Sveriges VM-premiär mot Chile kan sammanfattas som… ganska stökig.

Sverige var det bättre laget och radade upp chanser men Chiles stjärnmålvakt Claudia Christiane Endler stod emot allt.

Tvingade avbryta matchen

När Sveriges press var som intensivast, och ställningen fortfarande var 0-0, så kom nästa bakslag i den 70:e minuten.

Regn, åska och risk för blixtnedslag fick domaren att avbryta matchen, och spelarna fick vandra in i omklädningsrummet.

190606 Goalkeeper Zecira Musovic of Swedish national women football team during a training session on june 6, 2019 in Guichen.

Avbrottet varade i över 40 minuter, men verkade ha god påverkan på de svenska spelarna då man till slut kunde fastställa en stabil 2-0-seger.

Beslutet att avbryta matchen var givet, men anledningen undgick en del personer.

Klockrena svaret

På Twitter skrev, bland annat, en användare att det aldrig hade hänt i herrfotbollen, och att om ”kvinnliga fotbollsspelare kräver samma som män, så måste de stå ut med de plågor som män får utstå”.

Då valde Sveriges stjärnmålvakt Zećira Mušović, till vardags i Rosengård och under VM andramålvakt bakom Hedvig Lindahl, att svara på allra bästa sätt.

På Twitter skriver hon:

”Matchen avbröts enl. LAD (Lagen om Damfotboll) (2019:259). 34 § Om lösögonfransar riskerar att falla av samt att icke vattentålig maskara icke förmås behålla sitt utseende pga. väder, skall match genast avbrytas, oberoende andra omständigheter”.

Hyllas stort

Svaret fick stor spridning och på sociala medier hyllas målvakten nu för det klockrena svaret.

”Zecira for president! Vilken stjärna du är!!”, skriver en användare.

”Du gör fin satir av en mycket dum Tweet. Eloge”, skriver en annan.