Svenske tv-profilens jättemiss i Norge – har nu blivit märkt för livet: ”De tycker att jag är sjuk i huvudet”

Svenske tv-experten förlorade en vadslagning.
Och blev märkt för livet i Norge.
– De tycker jag är sjuk i huvudet och det är jag säkert också, säger svensken.

Han är en välkänd tv-expert och fotbollstyckare i Norge. Sedan några år tillbaka jobbar Joacim Jonsson för Eurosport och bevakar norsk fotboll.

Galna vadet

Svenske 46-åringen har även varit sportchef för Fredrikstad och är en riktig profil inom norsk fotboll. Nu har han väckt stor uppståndelse i Norge efter att ha förlorat två vadslagningar.

Joacim Jonsson, Norge
Joacim Jonsson. FOTO: Instagram.

Jonsson gick nämligen ut och sa att Sandefjord skulle åka ut Elitserien förra året. En supporterpodcast för Sandefjord gjorde det till en utmaning och slog vad med svensken att han skulle tatuera in en val på kroppen om klubben klarade sig kvar.

”För tråkiga”

Sandefjord slutade elva och klarade sig kvar i Elitserien med god marginal till nedflyttningsstrecket. Därför har 46-åringen fullföljt sitt löfte och gått killen tatuerade för att bli märkt för livet av vadet.
– I måndags var jag in och tatuerade en val på axeln. Jag förstår att det kanske inte var den förnuftigaste värderingen jag gjort och konsekvensen är ganska stor när man ska tatuera något som sitter för resten av livet. Men jag är en person som har jag sagt något så står jag för det. Man måste kunna bjuda lite på sig själv. Fotboll är underhållning och där är vi många gånger för trötta, för tråkiga och för snälla med varandra på expertsidan, säger han till Sportbladet.

Joacim Jonsson, Norge
Joacim Jonsson. FOTO: Instagram.

I Sandfjords klubbemblem är det en blåval men Jonsson misslyckades helt och råkade tatuera in en knölval istället. Jättemissen har nu uppmärksammats av norska tidningen Dagbladet och blivit en snackis i vårt grannland.
– Jag är ingen valexpert, jag tycker en val är en val. Jag sa bara till tatueraren att han fick sätta upp ett motiv och det gjorde han. Jag tyckte det var okej, men givetvis blev det fel. Det blev dubbel olycka om man kan kalla det så, säger han till i intervjun.

Jättemissen

Eurosport-experten tvingades även tatuera in siffran 47 för en annan vadslagning. Där han trodde att norska klubben Viking inte skulle ta mer än 37 poäng, men de tog istället 47 poäng och även det blev han tvungen att föreviga på kroppen.

Joacim Jonsson erkänner nu att han mest fått positiva reaktioner efter tatueringsfadäsen med knölvalen på ryggen.
– I stort sett bara positivt. Men det finns säkert flera som tycker jag är en idiot och det lever jag väldigt gott med. De tycker jag är sjuk i huvudet och det är jag säkert också. Det skapar lite engagemang och det får jag bjuda på. Sen är det inte så att jag går runt i bar överkropp för att visa fram tatueringen, men nu är det så. Hade jag bara varit en cirkusartist som gjort så här hela tiden hade det varit idiotiskt och dumt. Men spelare och ledare vet att jag följer med och har stor kunskap runt produkten, säger han till kvällstidningen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Janne Anderssons helt ärliga ord – berättar nu om stora rädslan under EM: ”Väldigt läskigt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!