Svenske landslagsspelaren Kristoffer Olsson akut sjuk – vårdas just nu i respirator på sjukhus

Landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson är allvarligt sjuk och vårdas i respirator på Århus sjukhus.
28-åringen har drabbats av akut hjärnsjukdom, uppger hans danska fotbollsklubb Midtjylland.

Läkare arbetar just nu på att fastställa en diagnos för att kunna sätta i gång med rätt behandling. Kristoffer Olsson förlorade medvetandet i sitt hem i tisdags förra veckan och fördes då till Århus universitetssjukhus, där han blev lagd i respirator.
– Det är svårt nu. Det är en fantastisk människa, säger svensken Joel Andersson, lagkamrat med Olsson i Midtjylland, till Aftonbladet.

Den akuta hjärnsjukdom han drabbats av ska inte ha orsakats av några yttre faktorer eller att den svenske landslagsmittfältaren ska ha råkat skada sig själv, uppger klubben.
”Alla i FC Midtjylland är självklart djupt berörda av Kristoffers plötsligt sjukdom och våra tankar och fulla stöttning går till Kristoffer och hans familj”, skriver klubben på sin hemsida.
– Det är jobbigt så klart. Men jag har inte så mycket mer att säga av respekt för hans familj, säger Joel Andersson.

Artikeln fortsätter nedanför

I Sverige har Olsson gjort två säsonger för AIK i fotbollsallsvenskan och 2018 var han en av de bärande när Solnaklubben tog SM-guld.
”Alla i AIK Fotboll är djupt påverkade av hans plötsliga sjukdom och våra tankar och fulla stöd går till Kristoffer och hans familj. Kämpa Koffe!”, skriver AIK på X.

Kristoffer Olsson har gjort 47 A-landskamper för Sverige och hoppade exempelvis in när landslaget i november mötte Estland i EM-kvalet. Han spelade från start i samtliga fyra matcher under EM 2021 när Sverige åkte ut i åttondelsfinal.

Om Kristoffer Olsson

Född: 30 juni 1995 (28 år) i Norrköping.

Moderklubb: Sleipner.

Klubbar som junior och senior: IFK Norrköping –2011, Arsenal 2011–2014, Midtjylland 2014–2017, AIK 2017–2019, Krasnodar 2019–2021, Anderlecht 2021–2022, Midtjylland 2022–.

A-landskamper/mål: 47/0.

Mästerskap för A-landslaget: EM 2021.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Svenska fotbollsdomaren Tess Olofsson får äran att ta hand om stormatchen

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev