Svenska VM-bronshjälten historisk på Fifa-galan – utsedd till en av världens bästa: ”Det är en stor ära”

.

Nilla Fischer blev historisk på Fifa-galan.
Svenskan kom med i Fifas allra första världselva nät ”The Best” utsågs.
– Det är en stor ära att bli uttagen i laget, säger Fischer i ett officiellt uttalande.

Sedan 2016 har Fifa arrangerat galan ”The Best” för att hylla världens bästa fotbollsspelare. Där har Fifa tillsammans med spelarfacket Fifpro utsett världselvan på herrsidan – men i år hände även något historiskt.

Nilla Fischer historisk

För första gången utsågs även världselvan på damsidan och världens bästa damer bjöds in till galan för att hyllas. Under den direktsända galan i Milano på måndagskvällen fick elva damer kliva upp på scenen och ta emot fotbollsvärldens hyllningar.

190708 Linda Sembrant and Nilla Fischer pose with their medals during the bronze celebrations of the Swedish women’s national team after the FIFA Women’s World Cup on July 8, 2019 in Gothenburg.
Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

3 500 spelare runt om i världen hade fått välja ut de elva bästa damerna under 2019 och en svensk fick äran att ta plats i den historiska världselvan. När svenska VM-bronshjälten Nilla Fischer utsågs till en av världens bästa fotbollsspelare och fick ta plats på scenen.
– Det är en stor ära att bli uttagen i laget, säger Fischer i ett officiellt uttalande.
– Extra roligt känns det såklart då det är spelare som röstat fram elvan. Det är ett fint bevis på att ens insatser värderas högt.

48 ynka röster avgjorde

Men det var väldigt jämnt för Fischer i omröstningen. Spelarfacket Fifpro har redovisat röstningsresultatet på sin officiella webbplats och det visar sig att svenskan kom före amerikanskan Crystal Dunn med bara 48 röster.

181112 Nilla Fischer vinnare av Diamantbollen under Fotbollsgalan den 12 november 2018 i Stockholm..
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Tidigare år när damerna inte bjudits in till The Best-galan har spelarfacket också utsett en världselva varje år sedan 2015. Där har Nilla Fischer varit med både 2016 och 2017.

Hela världselvan:

LÄS MER: VM-bronshjälten Nilla Fischers stora kritik mot Neymar: ”Han är ett stort barn – väx upp!”

Svennis oväntade utspel mot IFK Göteborg(!): ”Det måste vara något som är fel”