Svenska missen avslöjad inför fotbolls-VM: ”Vi har aldrig varit med om det…”

I dag anländer svenska VM-truppen till Ryssland.
Men det finns ett tydligt problem med svenska VM-basen i Gelendzjik.
– Det går inte att göra någonting åt, säger landslagschefen Lasse Richt till SportExpressen.

På måndag går Sverige in i fotbolls-VM med första gruppspelsmatchen mot Sydkorea. Men redan i dag landade hela det svenska landslaget i Ryssland för att börja den riktiga VM-uppladdningen.

Svenska VM-basen är placerad i ryska Gelendzjik och det har nu uppstått ett tydligt problem på nya träningsanläggningen. Under stora mästerskap handlar mycket om hemlighetsmakeri och stängda träningar för att inte avslöja för mycket för sina motståndare.

Svenska missen avslöjad

Och nu har svenska missen blivit avslöjad.
– Träningsanläggningen kunde ha varit mer optimal. Det finns en viss insynsmöjlighet, men vi hoppas att ni respekterar om vi har en stängd träning. Det är viktigt. Sedan kan andra länder komma och titta till, säger landslagschefen Lasse Richt till SportExpressen.
– Rent teoretiskt går det att se träningar. Det går inte att göra någonting åt. Det finns höghus som man kan både ta bild och filma ifrån. Jag hoppas inte spionerna går så långt, det har vi aldrig varit med om.

Svenska landslaget ser dock inte det här som ett jättestort problem och är ganska så lugna inför ett scenario där motståndarnas scouter skulle försöka lura i höghus och smygfota svenska träningarna.

Tagit hjälp av vakter

Där finns även ett staket som man skulle kunna utnyttja, om man så desperat vill se Sverige träna på frispark- eller hörnvarianter.
– Egentligen inget problem för det är så pass skyddat så vi är helt nöjda. Men teoretiskt sett kan man få delar av planen om man står utanför staketet några hundra meter därifrån, säger Richt till kvällstidningen.

Svenska landslagsledningen har även tagit hjälp av vakter för att hålla obehöriga borta från träningsanläggningen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Brutala sågningen av Ola Toivonen – bara några dagar före fotbolls-VM

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);