Svenska mardrömmen som tv-tittarna missade(!) – Zlatan Ibrahimovic blir nu avstängd: ”Han vet om det”

Sverige är i playoff.
Då missar Zlatan Ibrahimovic det första mötet – efter en varning som alla missade.
– Jag tror att han noterade det, och då vet han att han är avstängd. Det är jag ganska säker på att han känner till, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Sverige gjorde en mycket bra första halvlek i måstematchen mot Spanien, på bortaplan, på söndagskvällen. Emil Forsberg hade en rad kanonlägen, och Sverige stod upp oväntat bra mot sommarens EM-semifinalist, men man lyckades aldrig spräcka målnollan, och efter ett sent mål från Alvaro Morata står det klart att det i stället blir playoff.

Missar playoff

Och i den första matchen där så kommer Blågult att behöva klara sig utan Zlatan Ibrahimovic. Anfallsstjärnan blev inbytt i slutet av matchen, och efteråt så stod det plötsligt, i matchrapporten, att han fått en varning i den 93:e minuten. Det var någonting som tv-kamerorna missade helt.

211114 Sergio Busquets of Spain and Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men enligt videoklipp som cirkulerat på sociala medier så handlar det troligtvis om att han gick in med armbågen i ryggen på vänsterbacken Jordi Alba, i samband med en hörna.

– Det skedde bakom mig. Men vi vet att Ibrahimovic är en av världens mest kraftfulla anfallare och det är sånt som kan hända med armarna. Det är en kontaktsport och jag vet att Ibrahimovic är en bra man, säger Álvaro Morata till Aftonbladet.

”Han vet om det”

Avstängningen sker för att det var Ibrahimovics andra varning i kvalet, och dessa följer alltså med även in i playoff, någonting som Sverige vill ha ändring på.

– Jag vet inte hur utsikterna ser ut för oss. Vi kommer att framföra våra åsikter och markera vad vi tycker igen. Jag tror de flesta länder som går till playoff tycker likadant. Kanske kan det påverka. Vi har inte gett upp den här frågan, säger Stefan Pettersson.

211114 Zlatan Ibrahimovic of Sweden looks dejected after the FIFA World Cup Qualifier football match between Spain and Sweden on November 14, 2021 in Seville. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic själv ska, till skillnad från tv-tittarna hemma, inte ha missat att han fick varningen.

– Jag tror att han noterade det, och då vet han att han är avstängd. Det är jag ganska säker på att han känner till, säger Pettersson.

LÄS MER: Sverige skakade Spanien i VM-kvalet – men föll blytungt i slutminuterna

Få våra nyhetsbrev!