Svenska landslagets krav på Zlatan – om han ska spela fotbolls-VM: ”Han måste”

Svenska landslaget håller kontakt med Zlatan inför VM.
Men för att supersvensken ska kunna få en plats i truppen – så måste han uppfylla ett tydligt krav först.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i spel igen – rekordtidigt. Efter fyra raka inhopp hos Manchester United har han nu tvingats vila i två matcher för att vara hundraprocentig i det stekheta rivalderbyt mot Manchester City.

Samtidigt ligger frågan om VM som ett stort moln över tillvaron. Ska Zlatan göra comeback i svenska landslagströjan och spela sitt allra sista mästerskap?

”Det är imponerande”

Förbundskaptenen Janne Andersson har redan meddelat att Zlatans nej står fast och att han inte vill lägga mer energi på det. Men högre upp i landslagsledningen håller man fortfarande kontakt med Sveriges mesta målgörare genom tiderna.
– Det är imponerande att Zlatan är tillbaka så snabbt, säger landslagschefen Lasse Richt till SportExpressen.

”Men det räcker inte”

Richt erkänner även att han har kontinuerlig kontakt med Zlatan fortfarande men att det inte dykt upp något nytt kring VM-frågan. Men för den svenska landslagsledningen finns det ett tydligt krav som Zlatan måste uppfylla innan VM 2018 kan bli aktuellt.
– Det är ingen fråga. Jag säger så här: För att det ska bli en fråga måste han ju spela mer. Det räcker inte att han spelar tio eller femton minuter. Senast var han ju inte med så därför låter vi den frågan ta sin tid, säger Richt till SportExpressen och vill inte spekulera mer om Zlatan.
– Det blir så mycket spekulationer. Jag vill inte prata Zlatan nu. Om den situationen uppstår tar vi det snacket när det är dags.

Dela artikeln om du vill eller inte vill se Zlatan i fotbolls-VM!

LÄS MER: Nu ber Zlatan om ursäkt till John Carew – så som bara ”Ibra” kan

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor